stii ce sa analizezi pentru a vinde mai mult!

Analiza rezultatelor este un factor foarte important în menținerea sănătății magazinului dumneavoastră. În ciuda acestui fapt, mulți comercianți încă eșuează în acest sens și, ca urmare, nu reușesc să-și atingă obiectivele.

Știi să faci o analiză bună a rezultatelor? Poți analiza rezultatele pe care le-a avut magazinul tău în ultimele 6 luni? Știi deja cum să acționezi în acest semestru pentru a-ți atinge obiectivele?

Dacă ați spus „nu” la oricare dintre aceste întrebări, nu vă faceți griji, am creat acest articol pentru a vă ajuta cu asta. Așa că continuă să citești până la sfârșit!

Noul retail

În primul rând, trebuie să înțelegem că lumea nu mai este aceeași, așa că și oamenii s-au schimbat. Cu alte cuvinte, dacă consumatorul își schimbă modul în care consumă, și tu, retailerul, trebuie să regândești modul în care te relaționezi cu el.

De exemplu, acum mai mult sau mai puțin de 20 de ani, pentru a avea un produs, era necesar să mergi la un magazin. Cu alte cuvinte, clientul avea costuri de călătorie și multe alte lucruri pentru a face o achiziție.

În prezent, mulți clienți își fac achizițiile online, așa că comerțul electronic a căpătat o putere extraordinară și a devenit principalul canal de vânzare pentru multe magazine.

Cu alte cuvinte, este important să înțelegeți că regulile jocului s-au schimbat și aveți nevoie de noi strategii pentru a rămâne pe piață.

Schimbare în managementul retailului

Acum câțiva ani, pentru a avea o echipă de vânzări de succes, așa-numita 3Scare a constat din:

  • Selecţie: angajarea unui vânzător care a avut deja o performanță ridicată;
  • Strategie: traseaza planuri ingenioase pentru ca acesti vanzatori sa atinga obiectivele stipulate;
  • Abilități (Abilități): dezvolta acesti vanzatori astfel incat, prin punerea in practica a abilitatilor lor, sa apara rezultate.

Cu toate acestea, pentru a evita pierderea spațiului pe piață, au apelat alți factori 3M pentru a obține rezultate mai bune. Tu 3M Rău:

  • Management: mai ales când ne referim la management primul niveladică directori, coordonatori și supraveghetori;
  • Valori (valori): Contrar credinței populare, valorile depășesc cu mult analiza rezultatelor afacerii. Valorile pot fi, de asemenea, indicatori de performanță pentru echipa ta de vânzări, cunoscuți ca KPI-uri.
  • Metodologie: Desfășurarea muncii sistematic și cu disciplină, contribuie foarte mult la extinderea afacerii tale și mai mult.

Analizează-ți rezultatele cu echilibru

Când deschideți un magazin, este firesc să vă întrebați dacă obiectivele vor fi atinse sau cum se descurcă oamenii de vânzări.

Cu toate acestea, este important de știut că, fără valorile corecte de vânzări, devine mai dificil să răspunzi la aceste întrebări. În plus, fiecare manager trebuie să știe exact ce să măsoare pentru ca analiza rezultatelor să se facă într-un mod echilibrat. Adică, măsurarea prea puțină nu vă va oferi suficiente răspunsuri, pe de altă parte, măsurarea prea mult vă face să petreceți mai mult timp creând rapoarte decât vânzând corect.

Care sunt principalele valori ale vânzărilor?

Important este că unele magazine pot avea valori specifice pentru a vă menține afacerea în funcțiune. Pe de altă parte, există unele metrici care sunt cruciale în analiza rezultatelor oricărui magazin.

În prealabil, am separat unele dintre aceste valori cheie de vânzări pentru a vă ajuta să aveți succes comercial, să vedem?!

Numărul de vânzări per vânzător

Urmăriți zilnic rezultatul fiecărui vânzător. Puteți crea un bord, de exemplu, cu numele fiecărui vânzător și, alături, vânzările efectuate. În plus, aceasta bord trebuie să fie actualizat în mod constant, astfel încât managerul va avea o viziune actuală și rapidă pentru a contura calea care va conduce echipa la atingerea obiectivelor.

Aplicația Casting pentru a vă ajuta managerul să creați mai ușor acest raport. Apasa aici pentru a afla mai multe.

Ciclul mediu de vânzări per agent de vânzări

Cât timp durează convertirea unui conduce pe un client? Dacă ați găsit greu să răspundeți la această întrebare, trebuie să vă regândiți analiza rezultatelor de ieri!

Să explicăm, să ne imaginăm un magazin cu o echipă de vânzări de 10 persoane, dintre acești 10, 5 vânzători au avut nevoie de 6 luni pentru a încheia o afacere.

Înțelegeți că, dacă nu se efectuează o analiză a rezultatelor pentru a înțelege de ce a durat atât de mult până la finalizarea acestor vânzări, acest magazin va suferi pierderi.

rate de conversie

A avea o analiză bună a rezultatelor în această măsurătoare înseamnă a înțelege câte Oportunitati sunt convertite în timpul călătoriei clientului. Adică analizând numărul de persoane care au contact cu magazinul tău, câți devin clienți?

Concentrează-te pe a face o analiză bună a rezultatelor acestor metrici și vei vedea vânzările tale crescând exponențial!

Motive pentru pierderea clienților

În ultimul semestru, ați pierdut mulți clienți? Dacă răspunsul a fost „da”, încearcă să înțelegi ce s-ar fi putut întâmpla ca acest client să nu încheie o afacere cu tine. Pe de altă parte, dacă câștigi din ce în ce mai mulți clienți, fii mereu în contact cu aceștia, prin intermediul rețelelor sociale de exemplu. Cu toate acestea, această relație nu ar trebui să urmărească să vândă, ci să ofere cea mai bună experiență de cumpărături pentru el pe tot parcursul călătoriei clientului.

În acest fel, veți avea clienți care sunt din ce în ce mai loiali mărcii dvs.

Venitul mediu per vânzător

Această măsurătoare este una dintre cele mai importante în analiza rezultatelor magazinului dvs.! Acest lucru se datorează faptului că prin ea vei ști cât aduce fiecare vânzător în magazinul tău în fiecare lună. Pe de altă parte, atunci când se obțin rezultate, această măsurătoare trebuie analizată pentru a înțelege de ce.

Biletul mediu per vânzător

Biletul mediu per agent de vânzări se calculează după cum urmează: verificați suma de venit generată de fiecare vânzător și o împărțiți la vânzările totale realizate. În acest fel, va fi mai ușor să știți care vânzător a putut încheia oferte mai repede și care dintre ele ajunge să dureze puțin mai mult.

De exemplu, s-ar putea să aveți 10 agenți de vânzări în magazinul dvs. unde au încheiat 7 oferte de valoare mică, așa că a fost rapid. Pe de altă parte, celelalte 3 au tranzacționat o valoare foarte mare și, din acest motiv, este posibil să fi durat puțin mai mult decât de obicei. Adică, verificați fiecare dintre cazurile atipice individual pentru a avea o analiză asertivă a rezultatelor.

Analizați creșterea noilor vânzători

Știm că angajarea de noi vânzători necesită timp. Mai ales până când ating ținta în comparație cu angajații mai în vârstă.

Cu alte cuvinte, trebuie să analizați creșterea vânzărilor, astfel încât noii angajați să aibă rezultate mai mari în mai puțin timp.

Ajungeți în locuri mai înalte

Acum că ai învățat cum să faci o analiză bună a rezultatelor, astfel încât magazinul tău să crească din ce în ce mai mult. Este timpul să puneți „mâna pe”!

About admin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *