Sfaturi practice împotriva acestui lucru

Familia, viața privată și timpul liber – toate trec peste peste orar afectarea. Acest articol are scopul de a oferi răspunsuri la întrebările despre ce este permis și ce nu. Aici puteți găsi toate informațiile despre orele suplimentare planificate în listă și, de asemenea, informații despre Legal si practice unelte pentru a ajuta la planificare.

Cum apare supraprogramarea în listă?


Orele suplimentare sunt efectuate atunci când angajații trebuie să lucreze mai mult în companie decât este permis în companie regulă a fost planificat. Asta înseamnă la Depășește cel obișnuit ore de lucruin care contract de muncă sunt înregistrate, se fac orele suplimentare.

Este permisă orele suplimentare?

Practic, orele suplimentare sunt în cadrul dreptului muncii permis. Ele ajută angajatorii sau companiile să finalizeze toate procesele în mod satisfăcător și intenționat. Orele suplimentare pot fi sigure și pentru angajați Avantaje avea.

Reguli și excepții de la supraplanificare


Pentru a vă oferi o imagine de ansamblu asupra părții juridice a conditii de lucru obțineți, pe cele mai importante le veți găsi aici norme rezumat pentru a crea lista.

  1. În primul rând, cu excepția cazurilor excepționale, un timp de lucru maxim de 10 ore pe zi pentru munca în companii nu sunt depăşite. În același timp, timpul maxim de lucru al unui angajat 48 de ore pe săptămână nu depaseste, daca da, atunci se vorbeste de ore suplimentare.
  2. Limita superioară pentru pretențiile angajatorului se poate baza pe șase luni sau 24 de săptămâni calculate. Angajații pot atunci 60 de ore pe săptămână și 10 ore pe zi munca daca, potrivit instantei de munca, timpul mediu de lucru de 8 ore pe zi nu este depasit. În această muncă de zi cu zi, personalul trebuie, prin urmare, să aibă o timp liber in locul la fi posibil.
  3. Dacă existenţă al firmei este în joc, se justifică și utilizarea orelor suplimentare. Se poate aștepta ca angajații să facă acest lucru dacă Situații de urgențăcum se întâmplă în cazuri de incendiu și vreme severă.
  4. Dacă cineva într-o poziția de lider lucrează, el este protejat de Legea privind programul de lucru scuti. Acest lucru se aplică colegilor și angajatorilor care rezilierile sau concedieri şi noii veniti capabil să ia decizii independente. Acest principiu al performanței muncii este reglementat în Secțiunea 5 (3) din Legea Constituției Lucrărilor.
  5. Toate acestea încă se aplică contractele colective si acord de companie de către o companie, dacă nu se specifică altfel acolo.

Poate fi dificil design peste toate acestea reguli si in acelasi timp si satisfactia angajatilor ținând cont de dorințele lor. De aceea se dovedește a fi unul deosebit de benefic software inteligent a avea drept suport. Cu listă prin tine vei fi cel mai mare Greşeală din lista dvs. de serviciu și vă puteți programa chiar și angajații în funcție de disponibilitatea acestora.

Întrebări frecvente – Prelungiri în roster


Aici veți găsi o prezentare generală a celor mai importante informații despre orele suplimentare pentru a evita supraprogramarea în lista de serviciu.

1. Câte ore suplimentare pot lucra angajații?

Există unul pentru lucrătorii cu contract de muncă cu normă întreagă numărul maxim maxim a orelor suplimentare în fiecare companie. Aceasta nu poate depăși un timp mediu de lucru de opt ore pe zi dacă acest număr este calculat pe șase luni.

Pentru angajați cu jumătate de normă răspunsul este fundamental diferit, deoarece serviciile unui angajat cu fracțiune de normă sunt reglementate și în contractul de muncă în funcție de orele exacte. În sensul volumul de muncă angajații cu fracțiune de normă trebuie să se asigure că nu există mai multă muncă decât este necesar.

Cu toate acestea, există și excepții în lege atunci când apar situații de urgență. Chiar dacă în contractul de muncă au fost încheiate alte prevederi de negociere colectivă sau acorduri cu firmele, orele suplimentare sunt considerate ore suplimentare pentru angajații cu fracțiune de normă. permis.

2. Poate expira programul de lucru pe contul orar?

In principiu, cand vine vorba de valabilitatea orelor suplimentare, se aplica ca acest lucru poate fi facut si de catre angajator expirat se poate, la fel ca în vacanță. Cu toate acestea, pentru a găsi un răspuns precis la această întrebare de expirare este particular contract de muncă decisive precum și negocierile colective și contractele de companie. Cu toate acestea, pentru fiecare profesie se aplică reglementări diferite:

  • Termenul după care expiră orele suplimentare pentru angajați poate minim trei luni A apartine.
  • A începe pentru un termen limită nu este creație, ci asta sfârşitul unui an calendaristic.
  • Deveniți colegi atunci când vă „locuiți” sau în timpul liber bolnavorele suplimentare expiră încă.
  • Dacă nu există răspunsuri explicite cu privire la subiectele termenului limită din contractul de muncă, orele suplimentare expiră cel târziu trei ani.

3. Orele suplimentare pot fi planificate ca timp de lucru în lista de serviciu?

Un proiect trebuie finalizat prompt și la timp – răspunsul la acest lucru este mai multe ore și mai multe ore de lucru la locul de muncă. Cu acest subiect, orele suplimentare din munca de zi cu zi cad adesea în aceeași zi. angajații stau mai mult timp indiferent pe viata privata iar straturile vor fi placate chiar dacă consiliu de întreprindere are deja un ochi pe el.

Cu toate acestea, jurisprudența prevede altceva: orele suplimentare cu patru zile înainte să fie anunțat, așa cum se arată într-o hotărâre a Tribunalului Muncii din Frankfurt Oder. Cu toate acestea, programul de lucru nu poate fi întotdeauna specificat cu mult timp înainte, așa că planificarea schimburilor nu este întotdeauna ușoară pentru o asistentă de geriatrie, de exemplu.

Este important ca timpul liber să aibă întotdeauna mai multă valoare decât obligația de a munci. Totuși, aici trebuie menționate și situațiile de urgență, iar angajații seniori sunt excluși din conținutul acestei jurisprudențe.

4. Orele suplimentare ar trebui plătite sau reduse?

Primul lucru care se aplică fiecărui loc de muncă este că șeful este în mod normal obligat să plătească angajaților orele suplimentare. a plăti. Cu toate acestea, nu este clar cum orele suplimentare trebuie compensate printr-o plată.

Orientările individuale cu privire la procentul din orele suplimentare care trebuie plătite angajaților sunt reglementate de contractele colective de muncă sau stipulate în contractul de muncă. Practic, însă, se aplică în primul rând următoarele: chiar dacă nu există o reglementare, angajatorii trebuie să sprijine angajații Răsplată.

Situația este similară cu varianta comună de lenevire a orelor suplimentare din timpul de lucru. The timp liber in locul la nu este stabilit uniform pentru toate locurile din lege. Angajatorii pot decide, de asemenea, când poate avea loc această compensare pentru muncă.

De asemenea, este important să știți că a compensare pentru ore suplimentare în cazul rezilierii de orice fel. În plus, la întrebarea privind impozitarea plăților compensatorii se poate răspunde afirmând că orele suplimentare sunt încă sub salariul normal și, prin urmare, sunt impozitate în mod normal de către colegi.

5. Angajații au dreptul la compensație?

Dacă sunt planificate ore suplimentare și angajatorul nu are nevoie de munca suplimentară în cadrul proiectului, angajații nu au voie să returneze pur și simplu orele de lucru. scurtat deveni. Totuși, dacă se întâmplă că angajatorii nu sunt de vină pentru lipsa orelor suplimentare, programul de lucru poate fi totuși redus din nou.

Motivele orelor suplimentare în companie


Prelungirile din lista au mai multe motive. În cazul în care un coleg lipsește, munca necesară trebuie distribuită între toți angajații din acest domeniu de responsabilitate.

În caz de urgență, lucrătorii sunt obligați să facă și ore suplimentare. Aceasta apare atunci când inundațiile sau incendiile amenință existența companiei.

A listă inteligentăca cea de poate fi răspunsul la toate întrebările despre supraplanificare și vă sprijină activ – indiferent dacă este vorba de muncă în schimburi, indiferent de ocupația și locația misiunii.

consecințele supraplanificării


Un lucru este cert: dacă lucrezi prea multe ore suplimentare și este stipulat în lista de serviciu, vei avea mai multe risc pentru un stres legat ars.

Nici stresul nu este bun pentru asta atmosfera de lucru și la fel se poate prin lipsă Osh scăderea satisfacției în muncă.

Sfaturi practice pentru a evita supra-planificarea


În cel mai bun caz, angajatorii ar trebui, prin urmare, să evite multe ore suplimentare, deoarece aceasta este una foarte puternică motivul rezilierii pentru angajati buni.

Planul de lucru și în special listă sunt în centrul unuia bun Planificarea proiectului. Dacă orele de lucru sunt coordonate optim cu forța de muncă necesară și, de asemenea, cu disponibilitatea angajaților individuali, nimic nu stă în calea scopului unui proiect. unu automat planificarea forței de muncă poate fi cheia succesului.

Lista automată


O listă automată este inovatoare Răspuns la haosul de hârtie din trecut. Lista digitală a sarcinilor vă poate ajuta să investiți doar timpul necesar în planificarea schimburilor în producție sau asistență medicală. În același timp, sunt elaborate liste satisfăcătoare care prevenirea demotivării orelor suplimentare.

instrumente de sprijin

Toate acestea pot! Cu instrumentul nostru software bazat pe cloud, vă sprijinim în crearea unei planificări transparente la atingerea unui buton. Algoritmul nostru inteligent, care este prea important, ajută în acest sens mai puțin efort de planificare conduce și poate crea o alocare a schimburilor fără erori.

Orele țintă și absențele aprobate pot fi folosite ca șablon care economisește timp, ușurând munca de zi cu zi. Deci lista ideală nu numai că are Avantaje pentru angajații tăi, dar și pentru tine și timpul investit.

Preferințele personale sunt impuse prioritizări luate în considerare și cu până la 70% mai puțin efort de comunicare. Fiecare angajat poate vedea direct când și unde ar trebui să aibă loc schimbul. Listele digitale de serviciu au fost ieri – astăzi, listele de sarcini bazate pe nevoi sunt create automat pentru dvs. la o simplă apăsare a unui buton.

Concluzie


peste orar sunt parțiale necesar si ajuta companiile realizări continue a furniza. Cu toate acestea, acesta nu ar trebui să fie niciodată cazul Bunăstarea angajaților fi pierdut din vedere. Limita dintre ceea ce este permis și ceea ce este o practică comună este bună. Aflați deci exact dacă orele suplimentare sunt permise în situația respectivă sau nu.

Cu toate acestea, dacă apare o boală și angajații sunt de acord să facă ore suplimentare, va ajuta programarea automată a sarcinilor de a face asta are nevoie toate totuși în cel mai bun mod posibil a lua în considerare.

Timpul trebuie bine planificat. Ca tânără mamă și filozof, mă ocup de importanța timpului și de influența pe care o are asupra muncii noastre de zi cu zi. Pentru a găsi echilibrul perfect între muncă și viață, îmi place să scriu despre subiectele psihologiei muncii și managementului de proiect. Pentru că perspectiva din științe umaniste vă poate fi de mare avantaj!

About admin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *