Portofoliu personal: definiție, exemplu și aplicare

Portofoliul de personal se numeste Instrument pentru managementul strategic și controlul resurselor umane dislocate. Inițial, metoda portofoliului a fost folosită pentru a evalua portofoliile de valori mobiliare. Portofoliul de personal îi ajută pe controlori să descopere strategia de personal pentru a realiza îmbunătățiri în managementul personalului, de exemplu.

Cu toate acestea, scopul principal este consolida poziția competitivă a companiei si asigura viabilitatea acestuia pe piata.

Portofoliul de resurse umane poate fi prezentat sub forma unei matrice, de exemplu ca portofoliu de angajați sau portofoliu de resurse umane. Următoarele paragrafe descriu cum să utilizați metoda portofoliului personal, un exemplu tipic și avantajele metodei.

Definiția portofoliului personal: ce este?


Angajații calificați sunt o condiție necesară pentru succes a tuturor companiilor într-un mediu competitiv. Cunoștințele, experiența, abilitățile și alte competențe trebuie să fie corelate cu sarcinile și cerințele postului respectiv pentru a răspunde proceselor de lucru și așteptărilor clienților. Portofoliul personal este așadar un mijloc central pentru companii de a-și organiza administrarea personalului.

Pentru a proiecta un portofoliu pentru planificarea, dezvoltarea sau păstrarea forței de muncă și pentru a-l reprezenta ca portofoliu de forță de muncă, trebuie să identificați sau să definiți factorii importanți, parametrii și factorii de influență.

În funcție de subiectul și sarcina de planificare a personalului, acestea pot include diferiți factori și caracteristici. Aici vine Matricea portofoliului personal intră în joc, care afișează grafic ceea ce ați determinat pentru angajații dvs.

Un exemplu simplu de portofoliu personal


O reprezentare binecunoscută a unui portofoliu de personal este portofoliul de resurse umane. Portofoliul de resurse umane este un instrument de analiză și planificare care ajută managementul personalului să ia decizii strategice de personal. De exemplu, pentru a promova performanții de top și dezvoltarea personalului prin măsuri adecvate și pentru a obține o compoziție optimă a forței de muncă.

Aceasta vizualizează profilurile de competență și performanță a angajaţilor în baza a Matricea celor patru câmpuri, astfel încât, de exemplu, deficitele de dezvoltare să poată fi identificate și eliminate în timp util. Tehnica portofoliului identifică punctele forte și punctele slabe din structura personalului și arată oportunități și riscuri. Axa verticala reprezinta performanta angajatului, axa orizontala potentialul de dezvoltare sau talent.

Tehnica portofoliului cu un software

Mai ales în lumea cantității și calității personalului, este important să ținem pasul cu vremurile pentru a lucra cu soluții digitalepentru a profita la maximum de afacerea dvs.

O astfel de soluție digitală este , care vă va ajuta pe dumneavoastră și pe personalul dumneavoastră cu nenumărate puncte administrative.

Cu dvs. puteți avea ture planificate automat, ceea ce simplifică controlul personalului, dar promovează și dezvoltarea personalului. Solicitările angajaților și aplicațiile pentru schimburi sunt, de asemenea, posibile cu software-ul inteligent. Cu tine ai întotdeauna cea mai bună imagine de ansamblu de provocări de personal și, de asemenea, poate reacționa mai bine!

Matricea portofoliului personal


Utilizarea matricei ca instrument vă permite să vă evaluați angajații din cadrul companiei dumneavoastră. Acestea vă permit dumneavoastră sau managerului de resurse umane să setați un cadru pentru o astfel de analiză.

Această matrice susține o abordare diferențiată vă permite să identificați cele mai bune elemente, potențialul ridicat și elementele slabe. De asemenea, poate servi drept bază pentru angajare sau, în cel mai rău caz, concedieri. După cum puteți vedea, această matrice vă poate ajuta să creșteți eficiența angajaților dvs. din toate unitățile de afaceri!

Matricea portofoliului personal (sau Matricea HR) este împărțită în patru câmpuri, care vă pot aminti de matricea Boston Consulting Group. Este o variantă a tehnicii de portofoliu, care este utilizată în domeniul angajaților. Matricea este împărțită în patru câmpuri comparați competențele angajatului. Imaginea de sub acest paragraf arată cum arată o astfel de matrice, iar următoarele paragrafe explică matricea în detaliu.

@Sara, te rog inserează poza aici. Cercurile ar trebui să fie toate de aceeași culoare. Pătratul din stânga sus înseamnă „wild card”

Performanță ridicată – potențial ridicat

Primul grup este format dinstele„care performează excepțional de bine. Au un mare potențial de dezvoltare, care poate fi promovat prin investiții și măsuri adecvate de calificare și dezvoltare a personalului.

Vedetele sunt adesea candidate pentru unul Cariera de specialist sau managerial și poate servi la pregătirea tinerilor pentru viitoarele lor cariere prin promovarea tinerelor talente. Cu planificarea carierei și a carierei, se poate arăta o cale de dezvoltare concretă.

Puteți viza activități noi să pregătească și să cunoască cele mai importante domenii ale companiei și interlocutorii acestora (supraveghetori, colegi etc.).

Performanță scăzută – potențial ridicat

Următorul grup este „wildcard„-Grup, adică lucrători a căror performanță este slabă, dar care au un potențial ridicat de dezvoltare. Termenul „wild card” provine din sectorul sportului: Cu un wild card, sportivii pot participa la turnee chiar dacă regulile de calificare nu sunt îndeplinite.

Scopul participării este de a promova sportivi promițători și potențiali. Matricea Boston Consulting Group menționează, de asemenea, „Semnul întrebării” vorbit.

Transferat angajatului, aceasta înseamnă că sprijinul poate fi de ajutor pentru a exista a dezvolta potentialulde ex. B. prin măsuri de calificare sau stimulente pentru a consolida motivația și dorința de a performa.

unu promovare poate ajuta la transformarea farsilor în cai de lucru sau stele închide. Vorbim, așadar, de angajați care au potențial redus, dar ar putea obține performanțe mai bune cu o promovare adecvată.

Performanță ridicată – potențial profund de dezvoltare

Așa-zisul «cai de lucru‘ performează bine, dar potențialul lor de creștere este destul de scăzut, de exemplu pentru că locurile de muncă lor se potrivesc deja perfect cu competențele lor.

În acest caz, măsurile de dezvoltare a personalului vizează în primul rând crearea condițiilor pentru continuarea muncii eficiente și asigurarea faptului că angajații își pot îndeplini sarcinile cu rezultate bune.

Performanță profundă – potențial profund de dezvoltare

La așa-numitul grup deProbleme‘ includeți cei care au performanțe slabe și au puține oportunități de dezvoltare. Nu sunt foarte dispuși să lucreze și nu au abilitățile necesare pentru job.

În aceste cazuri, lucrătorul este deseori concediat sau i se atribuie sarcini relativ simple. Uneori și acești angajați pot viza antrenat pentru a le muta în matrice.

Creați portofoliul personal


Planificați recrutarea, dezvoltarea, reținerea și dezvoltarea organizațională a personalului pe termen lung și pentru nevoile actuale! În acest scop, puteți evalua toți angajații sau grupurile selectate de angajați și introduceți a portofoliul personalului a inregistra. Puteți folosi șablonul de mai sus ca punct de plecare, dar puteți personaliza și matricea pentru a reflecta propriile teme și factori de influență.

Cu toate acestea, asigurați-vă că verificați următoarele patru puncte:

  • Ce angajați puteți cu siguranta nu renunta?
  • Care sunt oamenii ușor de înlocuit si care sunt foarte dificile?
  • Care competențe individuale au angajatii tai?
  • Cum vrei tu păstrează cei mai buni angajați sau câștigi altele noi?

Crearea unui portofoliu personal nu este deloc ușoară, motiv pentru care este cu atât mai util să folosiți un instrument! Cu inteligenta Puteți folosi lista de sarcini pentru a avea o imagine de ansamblu optimă asupra abilităților și performanței angajaților dvs. și pentru a le atribui sarcini sau schimburi în consecință.

Concluzie


Tehnologia de portofoliu este utilizată la monitorizarea și managementul strategic al forței de muncă folosit pentru a sprijini deciziile privind strategiile de resurse umane. Analiza cu portofolii permite optimizarea utilizării personalului sau îmbunătățirea structurii personalului.

Tehnica arată riscurigoluri și oportunități de îmbunătățire cu obiectivul principal de a consolida poziţia competitivă a companiei şi de a asigura supravieţuirea acesteia pe piaţă.

Pentru a crea și a vizualiza mai ușor portofoliul personal, merită să folosiți software digital.

Managementul timpului este punctul central al unui proiect de succes! Prin experiența mea în gastronomie, bancar și marketing, am învățat cât de important este să-ți gestionezi în mod conștient timpul și ce se poate câștiga din el. De exemplu, eficiența, numărul de pauze și calitatea muncii pot fi crescute în mod conștient dacă propriul timp este organizat corect.

About admin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *