pentru ce este și de ce să investești

Știi cât de multă muncă este nevoie pentru a găsi profesioniști buni. Pentru aceasta trebuie desfășurat un întreg proces, promovarea posturilor vacante în locurile potrivite, primirea CV-urilor, intervievarea candidaților, uneori parcurgerea mai multor etape de selecție și testare, implicând mai mulți profesioniști din companie, până când ajungeți la persoana potrivită pentru ceea ce aveți nevoie. .

După ce ai ales cine va ocupa rolul, este necesar să-l introduci în rutina organizației, adică să-l integrezi. Până acum e bine, consumă mult timp, dar este un proces fundamental.

Problema începe atunci când, după integrare, noul angajat vine cu vestea că, din anumite motive, va trebui să părăsească compania. Toată munca lui iese la gunoi pentru că nu a primit angajatul.

Și mai rău: va trebui să găsiți cine vă va înlocui cât mai curând posibil, într-o altă călătorie exhaustivă de selecție și integrare, pierzând mai mult timp și fără profesionistul care ar trebui să facă deja diferența în acel rol.

Acolo intervine antrenamentul. la imbarcare: să te ajute să faci o integrare capabilă să rețină profesioniști și să ai astfel mai multă productivitate, nu mai puțină.

Importanța antrenamentului la imbarcare

Compania care desfășoară training la imbarcare bine structurat, adică are un proces de integrare puternic, nu numai că reține angajații, dar crește și productivitatea.

Asta arată căutarea Adevăratul cost al unei angajări proaste – Adevăratul cost al unei angajări proaste – efectuat de Brandon Hall Group: atunci când companiile nu își standardizează procesul de integrare și nu sunt în măsură să includă efectiv noi angajați în cultura lor, există o scădere a performanței și a angajamentului.

Organizații care acordă atenție la imbarcareîmbunătățirea reținerii noilor angajați cu 82% și a productivității cu peste 70%.

Companiile cu programe de onboarding slabe își pierd încrederea în candidații lor și au șanse mai mari să-i piardă în primul an.

În plus, cine nu vrea să știe că angajații lor sunt mulțumiți și fericiți să lucreze pentru companie? Evident, fericirea este direct legată de productivitate și de rezultate mai bune.

Dar cum să faci unul la imbarcare efectiv?

lista de verificare a instruirii la imbarcare

Pentru a nu uita nimic important la alăturarea angajatului, configurați a lista de verificare este fundamental.

Trebuie să țineți cont de faptul că, atunci când se simte binevenit și integrat corespunzător în companie, angajatul se va simți liber să se concentreze pe sarcinile sale încă de la început, fără să se piardă sau să se teamă, adaptându-se mai rapid la cultura organizației.

A fost deja un proces lung pentru a găsi noul angajat și nici nu vrei să pierzi mult mai mult timp cu adaptarea ta, nu-i așa?

În momentul integrării trebuie să:

 • oferiți îndrumările necesare pentru ca rezultatele să fie atinse: spuneți așteptările companiei cu privire la performanța angajatului și modul în care compania îi va oferi toate condițiile pentru ca acesta să îndeplinească această funcție;
 • aducerea angajatului mai aproape de organizație, vorbind despre istoria lui, despre valorile lor, despre ce își dorește să realizeze pe termen scurt și lung ca companie și despre cum se așteaptă să conteze pe ei pentru aceasta;
 • să prezinte informații tehnice pentru ca munca să fie eficientă, precum software și metodele utilizate, precum și inserarea în programe, crearea de parole etc.;
  generați un sentiment de apartenență: faceți angajatul să se simtă „ca acasă”;
 • asigurați-vă că angajatul este mulțumit: vorbiți deschis cu el, astfel încât să vorbească deschis cu dvs. și, prin transparență, toată lumea să meargă în aceeași direcție.

Ce nu poate lipsi din lista de verificare a antrenamentului la imbarcare

Gândindu-ne la punctele menționate mai sus, o listă de verificare care te poate ajuta foarte mult pentru a realiza o integrare cu succes presupune cei patru pași de mai jos.

1. Proiectați-vă structura

Va trebui să arătați foarte clar noului angajat sau noilor angajați cum este structurată compania dumneavoastră și cum funcționează lucrurile. Deci harta:

 • sectoare, manageri și ierarhii;
 • care este responsabilitatea fiecărui post;
 • instrumente, procese și bune practici atunci când le folosesc;
 • misiunea, viziunea și valorile organizației;
 • bune practici și politici ale companiei.

Toate acestea ar trebui să apară în introducerea antrenamentului dumneavoastră.

2. Faceți un plan

Pentru a face această introducere și a arăta tot ce este important în timpul antrenamentului, fără a uita nimic, plănuiește să știi:

 • ce materiale și conținut trebuie colectate și produse pentru a transmite informații în mod clar și chiar creativ;
 • ce va fi la fiecare etapă: după introducere, puteți planifica o dinamică pentru participarea noilor veniți sau care să implice întreaga echipă, fie că va avea loc un mic cocktail, fie că va avea loc articole precum caiet, pix, tricou etc. va fi împărțit – asta este bine să distribuiți articole pentru note înainte de începerea antrenamentului;
 • ce instrumente pot fi folosite pentru a optimiza rezultatele, cum puteți afișa totul într-un mod mai interactiv, care să capteze atenția publicului dvs.;
 • cât timp va dura fiecare activitate: creați un program ca să nu vă pierdeți, poate chiar să îl înscrieți la începutul antrenamentului pentru ca toată lumea să fie mai pregătită pentru ceea ce urmează;
 • cine se va ocupa de fiecare pas, care profesioniști vor face fiecare parte – este important ca liderii și managerii să participe;
 • cât veți cheltui pentru asta și cum să creați materiale care să poată fi refolosite în noua formare – aveți un buget;
 • Gândește-te și la o modalitate de a măsura satisfacția față de proces, chiar și făcând un simplu sondaj la sfârșit, chiar și cerând sugestii care îți pot fi utile pentru a îmbunătăți acest pas foarte important în compania ta pentru următorii angajați care se alătură.

3. Rulați aplicația

Cu planificarea în mână, este timpul să efectuați antrenamentul la imbarcare. Fii pregătit pentru neașteptat. Planificarea este tocmai pentru ca totul să meargă cât mai aproape de plan, desigur, pentru a obține rezultate pozitive, dar unele lucruri pot dura mai mult sau mai puțin decât ai anticipat.

Așadar, dedică întotdeauna puțin mai mult timp în program pentru fiecare activitate planificată, astfel încât programul tău să nu ajungă să fie complet deteriorat dacă ceva iese din parametrul planificat, cu atât mai mult dacă arăți publicului orele fiecăreia. acțiune.

Permiteți tuturor să participe și nu transforma antrenamentul într-un monolog.

4. Nu uitați să urmăriți

Continuați să acordați tot sprijinul necesar noului profesionist, chiar și după antrenament, pentru ca efortul dvs. să nu depășească un discurs din prima zi sau prima săptămână. Oferă feedback constant și întreabă-l cum se simte.

Din când în când, încercați și să evaluați ce rezultate la imbarcare adus la compania ta.

About admin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *