Pas cu pas pentru a-ți atinge obiectivele

Cine nu a auzit niciodată expresia „a visa nu costă nimic”? Ei bine, pe cât de mult visul este infinit și nelimitat, tot drumul pe care îl parcurgem pentru a-l realiza este finit, laborios și necesită crearea, planificarea și executarea scopurilor și obiectivelor. Așadar, startul pentru a-ți atinge obiectivele și a-ți îndeplini visele este să-ți stabilești obiective și să le îndeplinești.

În acest articol veți înțelege conceptul de obiective, importanța acestora pentru atingerea obiectivelor, fie ele personale sau profesionale și, în principal, vom stabili pas cu pas pentru ca proiectele dumneavoastră să fie gândite, planificate și executate în așa fel încât finalul rezultatul va fi întotdeauna atingerea obiectivelor sale. Ești gata să înveți cum să-ți stabilești obiective? Să mergem!

care sunt obiectivele

Când vorbim despre obiective, indicăm un rezultat final cuantificabil și măsurabil, adică putem spune cu certitudine dacă un obiectiv a fost îndeplinit sau nu. Crearea unui obiectiv înseamnă a defini că după ceva timp și muncă, acel efort va avea ca rezultat ceva concret, fie că este vorba de o creștere cu 10% a numărului de clienți sau de obținerea unui 9 la testul de la facultate pentru a putea promova semestrul.

Teluri si obiective

Putem folosi chiar acest ultim exemplu pentru a diferenția scopurile de obiective. În timp ce scopul era să obții un 9 la testul de la facultate, scopul final a fost să treci semestrul. Adică scopul este o intenție, o dorință, iar scopul va fi calea practică, cuantificabilă și măsurabilă pe care o vei folosi pentru a atinge acest scop dorit.

obiectivele sunt măsurabile

Trebuie să înțelegem clar că scopurile și obiectivele sunt concepte diferite, care merită abordări diferite. Dacă doriți să creșteți profesional și să dobândiți din ce în ce mai multă experiență de lucru, va trebui să vă construiți obiective măsurabile, pe care să le puteți monitoriza în mod obiectiv și să înțelegeți dacă este luată calea pentru a ajunge la destinația finală.

Și care ar fi aceste căi? Ar fi, de exemplu, să te înscrii la un MBA care îți va îmbogăți CV-ul. Sau ar fi să participi la acel training pe care compania ta îl oferă angajaților săi în acea lună.

Importanta stabilirii obiectivelor personale si profesionale

Fără obiective, visele și obiectivele tale sună goale. Da, prima funcție majoră a unui obiectiv este de a face visele plăcute și obiectivele realizabile. Atat in domeniul personal cat si profesional, crearea obiectivelor este punctul de plecare pentru realizarea proiectelor si dorintelor.

Astfel, obiectivele sunt importante din următoarele motive:

ghidează-ți acțiunile

Nimic mai bun decât ceva care îți dă o direcție și te scoate dintr-o situație de incertitudine și subiectivitate. Așa funcționează obiectivele pentru oameni. Te ghidează și definește pașii necesari pentru a ajunge la un anumit loc sau obiectiv. Crearea și respectarea obiectivelor înseamnă a merge mână în mână cu obiectivele stabilite.

Ierarhizează-ți acțiunile

Una dintre marile funcții ale obiectivelor este să spui ce ar trebui să prioritizezi și ce poți lăsa deoparte într-un obiectiv stabilit. Dacă scopul tău este să crești ca profesionist în zona ta, atunci prioritizează cursurile și specializările care te vor împuternici din ce în ce mai mult. Călătoria în altă țară în acest sens nu te va ajuta la fel de mult (cu excepția cazului în care jobul tău este în domeniul călătoriilor), așa că în ierarhia acțiunilor sunt mai multe specializări și mai puține călătorii.

Consultați câteva cursuri pe care Trecsson le oferă gratuit și care vă vor ajuta la creșterea personală și profesională. De menționat că la fiecare finalizare a cursului, veți primi un certificat. Click aici.

păstrați-vă concentrarea

Obiectivele vă pot ajuta să rămâneți concentrat, deoarece sunt măsurabile și obiective, astfel încât să știți exact ce trebuie să faceți pentru a ajunge la acel rezultat. Având în vedere asta, corpul și spiritul tău lucrează cu mai multă atenție, concentrare și obiectivitate. Obiectivele sunt importante pentru a vă păstra simțul direcției către obiectivul dorit.

Oferă creștere treptată

Dacă scopul tău final este să fii președinte al companiei pentru care lucrezi, poți fi sigur că crearea de obiective te va ajuta să-ți atingi obiectivele treptat și în siguranță. Acest lucru se datorează faptului că stabilirea obiectivelor își propune să cucerească treptat toate elementele necesare pentru a atinge obiectivul dorit.

cum să stabilești obiective

Știm deja că obiectivele sunt factori extrem de importanți pentru a ne îndeplini visele și a ne atinge obiectivele, personale sau profesionale. Deci, întrebarea rămâne: cum îmi pot stabili obiective pentru ca proiectele mele de viață să aibă succes?

Obiectivele definesc scopurile

Primul element care trebuie luat în considerare în această întrebare este: unde vrem să ajungem? Obiectivele dumneavoastră sunt cele care vor defini obiectivele necesare pe care să le planificați și să le executați. Astfel, pentru a stabili obiective este necesar să se stabilească obiective mai mari.

Cu un scop în minte vine procesul de planificare a obiectivului: ce trebuie să fac pentru a ajunge la acel rezultat dorit? Cât timp va dura? Cât de grea va fi de lucru? Obiectivele vor umple aceste lacune într-un mod practic și clar.

Într-un mod mai didactic, pentru a stabili obiective este necesar să existe:

  1. disciplina

Da, multe vise nu sunt îndeplinite și multe obiective nu sunt atinse din cauza lipsei de disciplină în executarea obiectivelor necesare pentru a ajunge la rezultatul final dorit. A avea disciplină este o condiție fundamentală pentru ca obiectivele tale să fie ușor de executat și astfel obiectivele vor fi atinse cu mai puțină dificultate.

  1. Concentrează-te

Marea problemă a viselor și obiectivelor este că acestea sunt uneori foarte mărețe sau largi, îngreunând astfel întregul proces de mers până la atingerea destinației finale. Astfel, pentru a stabili obiectivele care vor face ca obiectivele tale să fie atinse, vei avea nevoie de multă concentrare, întrucât orice abatere de la acțiune va dăuna întregului proces. Cu cât se concentrează mai mult, cu atât mai puține distrageri pentru a vă împiedica realizarea proiectelor dvs. personale sau profesionale.

  1. Curaj

Mulți renunță la stabilirea de obiective de muncă sau personale pentru că consideră că obiectivele sunt prea mari pentru a fi atinse. De aceea este necesar să ai mult curaj ca să nu gândești niciodată așa și să nu renunți niciodată la visele tale de teamă să nu poți îndeplini obiectivele planificate. Ai curaj și nu-ți fie frică să visezi mare.

Pași simpli pentru a vă planifica și îndeplini obiectivele

Crearea și planificarea obiectivelor necesită o serie de acțiuni și comportamente care, dacă sunt făcute bine, vor asigura că acestea sunt executate în cel mai bun mod posibil și astfel rezultatele lor vor fi atinse mai ușor.

Pașii necesari pentru a crea obiective inteligente:

Simplifica: Planificarea este un obicei pe care trebuie să-l cultivăm zilnic, dar nu putem avea succes decât dacă este simplu și ușor de pus în practică. Astfel, prima atitudine pentru a reuși să-ți creezi obiective este de a simplifica cât mai mult întregul proces.

Prețuiește-ți timpul: Știi acea expresie timpul înseamnă bani? Ea nu ar putea fi mai precisă când vine vorba de planificarea și executarea obiectivelor. Trebuie sa intelegi ca timpul tau este banii tai, si de aceea toate obiectivele tale trebuie stabilite gandindu-te la momentul ideal de executat si trebuie sa ai multa disciplina pentru ca acestea sa fie indeplinite. Trebuie să vă priviți timpul cu aceeași dăruire și disciplină cu care vă uitați la banii.

Managementul timpului: unde se duce productivitatea ta?

Fii realist cu obiectivele tale: Am văzut aici că obiectivele pot fi foarte mărețe, iar visele infinite, dar obiectivele trebuie să fie întotdeauna realiste. A fi realist și sincer cu obiectivele tale va defini cât de succes vei avea în întregul tău proiect. Nu are rost să ai obiective înalte dacă, atunci când mergi să-ți planifici obiectivele, nu poți încadra toate acestea în viața ta, viața de zi cu zi, realitatea și rutina ta. Dacă scopul tău, de exemplu, este să investești mai mulți bani, gândește-te înainte de a-ți crea obiective: ce cunoștințe am pentru a pune acest lucru în practică? Cum pot începe? Citind carti? Cum pot investi inițial? A face obiectivele tale realiste te va ajuta foarte mult sa atingi obiectivele pe care ti le-ai stabilit.

Obțineți o perspectivă amplă a situației: Când definiți un obiectiv și planificați scopurile, este foarte important să aveți o viziune asupra întregului, astfel încât să puteți ierarhiza acțiunile necesare pentru a ajunge cu succes la rezultatul final. De aceea este foarte important să înțelegi care este această viziune asupra întregului și cât de relevant este pentru tine să te poți gândi la toate zilele, săptămânile și lunile tale într-un mod organizat, astfel încât planificarea obiectivelor tale să nu scadă. într-un proces dezordonat.

Au organizare: Organizația va fi cel mai mare aliat al tău în toate proiectele și obiectivele tale și, mai ales, în crearea și executarea tuturor obiectivelor necesare pentru a-ți îndeplini dorințele. Cu cât aveți mai multă organizație, cu atât aveți mai mult timp pentru a vă planifica și a vă executa obiectivele. Organizarea este cea mai bună modalitate de a elimina toate barierele care împiedică construirea scopurilor și atingerea obiectivelor.

Concluzie

Planifică, visează, ai scopuri de viață. Nu există nimic mai minunat în viață decât a avea vise, proiecte și scopuri. Ele, insa, trebuie sa iti iasa din cap si sa fie puse in practica, pentru ca fiecare drum pe care il urmezi sa merite pana la urma. Și știe ce va garanta o călătorie liniștită și de succes: obiective bine făcute, organizate și, mai ales, executate în intervalul de timp definit.

Este timpul să pui în practică ceea ce ai învățat, acum știi cum să-ți stabilești obiective și cum să le atingi!

About admin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *