Manualul pentru ca tu să înveți mai repede

Cunoașterea va fi din ce în ce mai mult baza principală a succesului. „Învățatul” a câștigat o importanță enormă, iar unul dintre puținele consensuri despre viitor este că persoana care are cunoștințe aprofundate despre lume și despre cele mai strategice domenii ale acesteia, va avea mult mai multe șanse de a obține rezultate profesionale și academice. succes.

Una dintre problemele care merită evidențiate în rândul educatorilor se referă la modalitățile și metodele de învățare pentru a dobândi cunoștințe. Subiectul a evoluat în așa fel încât nu mai există doar acele opțiuni restricționate, pentru citirea conținutului, sau memorarea unui anumit subiect. Avem multe metode de învățare consolidate și practici sugestive de absorbție a conținutului pentru a ajunge la învățare mai rapid și mai eficient.

În acest articol, vom intra în detaliu despre fiecare dintre aceste metode și veți lăsa de aici mult mai capabili să absoarbă conținut nou.

De ce este importantă învățarea?

Studiul este calea cea mai naturală și cea mai importantă pentru creșterea noastră personală și profesională. Prin învățare devenim la viață, că înțelegem lumea, că comunicăm cu totul. A învăța înseamnă a trăi și cu cât învățăm mai mult, cu atât avem mai multe șanse de a avea o viață mai bună.

În cel mai practic domeniu, prin învățare ne formăm ca cetățeni și profesioniști. Companiilor le place să aibă lideri, oameni proactivi, angajați care se adaugă echipei lor, iar ceea ce toate aceste grupuri au în comun este dragostea pentru cunoaștere.

Dacă îți place să înveți, ai deja un avantaj. Acum trebuie doar să înțelegeți cum vă pot ajuta instrumentele de învățare.

instrumente de invatat

Instrumentele de învățare sunt diferite de metodele de învățare. Înainte de a ști să învățăm, trebuie să înțelegem unde ar trebui să căutăm cunoștințe. Nu sunt doar cărțile, fișele și cursurile față în față cu profesori care oferă cunoștințe.

Putem găsi cunoștințe în: ziare, cinema, televiziune, seriale, reviste, podcasturi, teatru, bloguri, canale YouTube, printre alte instrumente. Nu trebuie să neglijăm niciunul dintre aceste instrumente.

Metode de învățare

Sunt nenumărate, iar pe fiecare dintre ele le vom explica aici, prezentându-le funcțiile, utilitățile și, mai ales, eficiența lor.

Tehnica sublinierii x metoda de rezumare

Aceste două metode, care sunt utilizate pe scară largă, nu oferă avantaje mari în sine și ar trebui folosite doar ca o completare a altor metode mai eficiente.

Sublinierea textelor este o metodă rapidă și ușoară și, prin urmare, utilitatea sa nu este atât de mare. Dar dacă vrei să-l folosești, sfatul pentru a studia astfel este să nu-l subliniezi niciodată într-o primă lectură. Este mult mai util să începeți evidențierea după crearea unui rezumat al conținutului, de exemplu.

Peste rezumat, pentru ca acesta să fie util, trebuie respectată regula: pe măsură ce se citește conținutul, elevul scrie, cu propriile cuvinte, ceea ce este cel mai important în el. Metoda este eficientă în absorbția cunoștințelor, dar este o metodă care poate încetini învățarea.

recitirea textului

Recitirea unui text este o metodă eficientă atunci când se face imediat după lectura anterioară. Acest lucru permite reluarea citirii cu subiectul încă „fierbinte”? și permițându-vă să subliniați noi abordări ale aceluiași conținut.

Este o metodă mai eficientă decât evidențierea sau rezumatul, dar merită doar pentru cei care au o rutină de studiu deja consolidată.

Un sfat: la recitire, acum puteți utiliza metoda de subliniere într-un mod mai util și puteți realiza un rezumat din aceasta. Astfel, diferitele metode ajung să se completeze reciproc și să accelereze învățarea.

memorare

Memorarea conținutului ajută la studii și învățare. Dar pentru asta, trebuie să respectăm câteva practici:

 • Memorarea nu înseamnă memorarea, ține cont de asta. Pentru a memora conținut, trebuie să fi înțeles.
 • Rămâi concentrat;
 • Au un ritm de studii;
 • Organizați spațiul de studiu fizic (nimic mai plăcut decât studiul într-un loc curat, care să vă încurajeze să învățați);
 • Asociați ceea ce tocmai ați învățat cu ceea ce știți deja (dacă tocmai ați învățat ceva despre un anumit moment din istoria Braziliei, asociați-l cu Brazilia de astăzi, vedeți diferențele și asemănările);
 • Reflecția este totul (tocmai ați învățat despre bursă? Ce ziceți să reflectați asupra nevoii acesteia în lume, asupra funcției sale practice și asupra modului în care face o economie să crească?);
 • Ați înțeles. Aflați ce forme de memorare se potrivesc profilului dvs. Ar putea fi unul dintre cele de mai sus sau poate fi unul diferit. Memorezi prin vizualizarea textelor? Scriind melodii? Poante? Observați ce vă este cel mai util.

Metoda de interogare elaborată

Una dintre cele mai rapide și mai eficiente metode de învățare este cea a interogatoriilor elaborate. Constă în crearea de explicații despre conținutul studiat. Cum se face asta?

Imaginați-vă că într-un conținut sunt menționate următoarele informații: dictatura militară a fost unul dintre cele mai proaste regimuri din istoria Braziliei. În loc să absorbi afirmația, în curând te întrebi: De ce?

Prin acest sistem de chestionare puteți absorbi cunoștințele în mod mai consistent și învățarea tinde să fie mai eficientă. Pentru aceasta, trebuie să fiți întotdeauna ghidat de utilizarea:

– Ce (fapt)?

– Cine (subiect)?

– Cât timp)?

– Unde (locație)?

– Cum (modul)?

– Concluzie finală)?

Auto-explicație (sau tehnica Feynman)

Una dintre cele mai interesante și eficiente metode de învățare s-a născut din mintea unui câștigător al Premiului Nobel. Richard Feynman, realizând importanța înțelegerii cu adevărat a modului în care funcționează lucrurile, a creat această metodă, care constă în:

 • Alegeți un subiect (sau concept) – Scrieți subiectul ales pe o singură pagină.
 • Predați (sau simulați predarea) unui copil – Ideea aici este de a simplifica cât mai mult posibil cunoștințele dobândite. Așa că încercați să predați ceea ce ați absorbit, astfel încât consolidarea învățării să aibă loc mai eficient și mai rapid.
 • Identificați „găurile” în propria înțelegere – Ideea aici este să căutați toate defectele (sau găurile) și să le acoperiți cu o nouă lectură sau o nouă abordare.
 • Revizuire, organizare și simplificare – Procesul de revizuire și organizare urmărește să simplifice conținutul dat și să absoarbă cunoștințele într-un mod mai bun.

studiu intercalate

Această metodă constă în, după cum dezvăluie chiar numele, intercalate studii de discipline, materii sau materii. Este mai valabil, in procesul de invatare, sa intercalezi diferite tipuri de continut si astfel sa ramai incurajat sa studiezi mai mult timp.

Senzația de uzură este mai mică, deoarece există o senzație mai intensă de a învăța ceva nou.

O altă opțiune este de a lega subiecte cu perspective diferite. Într-un moment studiezi istoria secolului al XVI-lea (războaie, dispute etc.), iar în următorul vei studia literatura acestui secol. Intercalați teme, dar legând una cu cealaltă.

probă practică

Iată una dintre cele mai bune metode de studiu, care a fost foarte popularizată de cursurile pregătitoare preuniversitare, deoarece este similară parțial cu simulările pe care le-au dat profesorii.

În acest caz, probele practice sunt create chiar de elev, cu scopul de a se pune la încercare, adică de a-și testa cunoștințele despre un conținut studiat.

Pune mereu în practică ceea ce ai învățat, acesta este unul dintre sfaturile grozave pentru a învăța mai rapid și mai eficient. Dacă conținutul este practic, testați-l, cât mai mulți. Dacă conținutul este teoretic, efectuați simulări, cu întrebări, și faceți-le.

Simularea testelor te învață cum să faci față climatului de testare, util pentru cei care intenționează să susțină teste de admitere la colegii, cursuri sau locuri de muncă, pe lângă faptul că îți oferă feedback despre cum decurge procesul de învățare.

practica distribuita

Unul dintre cele mai sugerate sisteme de învățare în rândul cercetătorilor din educație, metoda practicii distribuite sugerează ca studentul să distribuie studiul în timp, în loc să concentreze întregul studiu într-un singur moment.

Asta înseamnă ce, mai exact? Ei bine, să ne imaginăm că te gândești să intercalezi studiul pe parcursul zilei cu momente de odihnă, așa că împarte procesul de învățare într-o oră de studiu dimineața, încă o oră după-amiaza, încă o oră seara.

Acesta este doar un exemplu, deoarece această metodă este mai cuprinzătoare și poate fi folosită pentru a planifica studii pentru un semestru, un an sau chiar o perioadă întreagă de facultate de patru sau cinci ani.

Hărți mentale

Aceasta este o metodă foarte eficientă pentru studenții care au o memorie mai ilustrativă, care absorb mai bine cunoștințele prin vizualizarea imaginilor. Harta mentală este creată în jurul unei teme centrale și de acolo inserăm teme paralele, complementare, care vă vor ajuta în înțelegerea generală.

Aici merită să faceți săgeți mici, nori, legați o temă cu alta, cuvinte cheie. Cerul este limita pentru crearea hărților mintale.

Pe lângă faptul că sunt utile, hărțile mentale vă pot ajuta să învățați într-un mod mai distractiv, deoarece scapă de metoda de studiu mai standard, citirea sau rezumatul sau evidențierea textelor.

Concluzie

A studia este întotdeauna bine. Absorbția cunoștințelor este ceva care, pe lângă faptul că oferă putere celor care o au, le oferă cel mai bun sentiment, chiar și plăcere.

Metodele de învățare prezentate aici sunt eficiente dacă sunt folosite în mod disciplinat, și cu voință, deoarece procesul de cunoaștere și învățare necesită dorință.

Unii vor fi mai apți pentru un profil comportamental, unii vor fi pentru alții. Prin urmare, este esențial să te cunoști pe tine însuți, pentru a putea folosi tehnicile care se potrivesc cel mai bine personalității tale.

About admin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *