Îl putem folosi pentru instruirea angajaților?

Am parcurs un drum lung de la vremurile în care „puneam” și postăm melodii pe peretele de Facebook al cuiva. De la cultivarea contactelor de afaceri pe LinkedIn la citirea știrilor din lume pe Twitter, rețelele sociale au devenit instrumente utile pentru dezvoltarea profesională și personală.

Dar ne putem baza cu adevărat pe rețelele sociale pentru a învăța?

TikTok, una dintre platformele de socializare cu cea mai rapidă creștere și un favorit din generația Z, pare să gândească în același timp recent. Faimos pentru conținutul său distractiv și nefiltrat, TikTok este în prezent un cuțit elvețian de marketing pentru mărci și creatori. Videoclipurile scurte și distractive atrag publicul și afectează modul în care funcționează alte platforme de social media.

Și acum, aplicația de partajare video scurtă este lansarea diverselor inițiative legate de învățare și educație . Alăturați-vă TikTok pentru a învăța.

În acest articol, vom discuta cum ar arăta e-Learning cu TikTok și dacă (și în ce măsură) îl putem folosi în formarea angajaților.

Cum se folosește TikTok pentru învățare?

Cu aproximativ jumătate dintre utilizatorii TikTok cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, se pare că aplicația ar putea fi un loc grozav de întâlnire pentru studenți și educatori deopotrivă.

O modalitate de a face acest lucru este prin hashtag-uri dedicate. hashtagul #LearnOnTikTok are în prezent 63,3 miliarde de vizualizări, dar conținutul găsit variază foarte mult. De exemplu, puteți găsi totul de la Videoclipuri științifice de Bill Nye pentru sfaturi despre „cum să învingi reprezentanțele de mașini”, ceea ce face ca răsfoirea hashtag-ului să fie haotică.

O abordare mult mai țintită și mai îngrijită este Programul #EduTok . Potrivit aplicației, ideea programului este de a „democratiza învățarea”, concentrându-se pe piața indiană. În prezent, există un cont oficial TikTok #EduTok (368.1k de urmăritori) care promovează conținutul TEDtalks și videoclipurile inspiraționale. Lucrând alături de Josh Talks și The/Nudge Foundation, TikTok își propune să educe 5.000 de tineri printr-un program de mentorat.

Inițiativele de învățare ale TikTok includ și parteneriate strategice cu instituții de învățământ precum Toppr, Made Easy și GradeUp. Conținutul creat prin aceste parteneriate poate fi un exemplu interesant despre cum să faci eLearning cu TikTok. Scurte videoclipuri educaționale și direct acoperă o varietate de subiecte, de la mituri și fapte despre COVID-19 până la discutarea tehnicii Feynman. Accentul este din nou pe piața indiană, dar nu este greu de văzut cum s-ar putea extinde la nivel global.

Dar funcționează într-adevăr TikTok pentru învățare?

Când te uiți la videoclipurile educaționale menționate mai sus, observi imediat că aspectele „distractive” ale TikTok (adică, utilizarea muzicii și a filtrelor) sunt absente. Nevoia de a înghesui cât mai multe informații în câteva secunde face dificilă experimentarea cu efecte vizuale.

Pentru a menține implicarea și pentru a îmbunătăți șansele de a reține informații, trebuie să aveți prezentatori video carismatici sau IMM-uri care să poată juca pentru un public.

De ce TikTok nu poate fi folosit pentru instruirea angajaților

Desigur, este cu totul altă situație când scopul tău nu este să implici întreaga lume, ci doar angajații tăi. Antrenamentul pe TikTok poate fi o modalitate distractivă pentru echipa ta de a interacționa între ele, precum și cu instructorii tăi.

Din păcate, poate fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă pune în necazuri.

Formarea și dezvoltarea angajaților trebuie să fie un proces bine structurat și bine documentat. Este responsabilitatea ta ca furnizor de formare asigurați-vă că mediul dvs. de învățare este sigur, securizat și privat .

TikTok este… nu este asta.

Fondatorul/CEO-ul Digital Barriers, Zak Doffman, discută unele dintre problemele de securitate cibernetică ale TikTok. Unul dintre cele mai alarmante este că, dacă aveți numărul de telefon legat de profilul dvs., TikTok îl poate folosi pentru a vă urmări online. Au existat, de asemenea, multe încercări de încălcare a datelor în aplicație care ar putea compromite orice, de la numerele de telefon și poreclele utilizatorilor până la profiluri și imaginile avatarului – chiar și ID-urile utilizatorului.

Compania însăși recunoaște că au probleme. TikTok a anunțat recent că face toate conturile care aparțin adolescenților (cu vârste între 13 și 15 ani) private în mod implicit. Și dacă alegeți să utilizați TikTok pentru învățare, aveți opțiunea de a vă face contul privat; accesibil numai angajaților dvs. Dar datele tale nu vor fi atât de sigure pe cât ar trebui să fie.

O altă problemă care ar complica și mai mult antrenamentul pe TikTok este setare non-cronologică al aplicației. Videoclipurile sunt alese de algoritmi și le glisați pe verticală. Nu există o modalitate ușoară de a vedea când a fost postat fiecare videoclip. Vă poate afecta cu adevărat eforturile de eLearning dacă ați creat o serie de conținut pe care angajații trebuie să îl consume într-o anumită ordine.

Cum poate TikTok să inspire eLearning?

Deși TikTok pentru învățare ar putea să nu fie ceea ce are nevoie compania ta în acest moment, unele dintre principiile TikTok pot (și ar trebui) să fie implementate în strategia ta de formare. Simpla privire la ceea ce a făcut platforma atât de populară vă poate oferi o idee bună despre elementele de care aveți nevoie pentru a aplica la cursurile dvs. de eLearning.

Iată câteva lecții pe care le putem învăța de la TikTok:

conținut video

Primul lucru care îmi vine în minte când te gândești la utilizarea TikTok pentru învățare este materialul de instruire video. TikTok a dovedit ceea ce știam deja: majoritatea oamenilor, în special grupurile de vârstă mai tinere, preferă să vizioneze videoclipuri decât să citească atunci când consumă conținut online.

Și în timp ce instruirea angajaților dvs. ar trebui să conțină toate tipurile de media, un accent pe conținutul video va ajuta la implicare.

Conținut actualizat de formare

Cel mai mare succes al TikTok este că ofera cantitate si rapiditate – dacă nu întotdeauna calitate. Utilizatorii sunt bombardați cu informații și au nevoie de noi funcții. Dar acest lucru poate fi dificil de realizat într-un context de formare a angajaților, în care trebuie să dedică timp dezvoltării unei formări aprofundate și bine cercetate.

microînvățare

La fel ca utilizarea TikTok pentru programe de învățare, cunoștințele mici sunt acolo unde se află, mai ales dacă angajații tăi sunt mai tineri. Acest articol Training Mag explică relația naturală a generației Z cu microînvățarea și modul în care se așteaptă ca în aceste zile să reducă cursurile mai lungi în bucăți mai mici.

Videoclipurile TikTok nu pot dura mai mult de 60 de secunde – ceea ce ar putea fi puțin scurt pentru instruirea angajaților. Dar chiar și un videoclip de 3 minute poate ajuta la implicarea și păstrarea informațiilor.

În acest fel, microînvățarea poate fi folosită în toate tipurile de formare, chiar și în formarea conformității.

Gamificare

Există un motiv pentru care provocările TikTok sunt atât de populare. Oamenii iubesc jocurile – și le place să concureze între ei. Și da, acest lucru este la fel de important la locul de muncă: un sondaj TalentLMS recent privind gamificarea a arătat că 83% dintre cei care primesc formare gamificată se simt motivați.

Adăugarea de elemente precum scoruri, clasamente, insigne și curse în antrenamentul dvs. va menține angajații implicați și va promova competiția prietenoasă.

Iată un ghid mai detaliat despre cum să aplicați gamification la locul de muncă.

învățare reciprocă

Oamenii învață cel mai bine atunci când învață unii de la (și de la) unii de la alții. Și le place să-și împărtășească cunoștințele – altfel TikTok și toate celelalte platforme nu ar exista.

Pentru a face ca învățarea de la egal la egal să facă parte din strategia dvs. de formare, trebuie să evaluați potențialul neexploatat al angajaților dvs. Permiteți-le să devină educatori în materii în care pot avea o expertiză unică. Sau (practic) aduceți experți din alte companii ca IMM-uri invitate.

Învățarea de la egal la egal este unul dintre principiile principale ale unui mediu de învățare agil.

învățarea mobilă

Folosirea rețelelor sociale pentru a învăța poate avea limitări, dar dacă se dovedește un lucru, este că mulți studenți de astăzi preferă să învețe pe telefoanele lor. Învățarea mobilă oferă flexibilitate, deoarece cursanții pot finaliza antrenamentul din mers și facilitează colaborarea cu alții.

Concluzie

Succesul TikTok este strâns legat de caracteristicile Generației Z; prima generație născută într-o lume mobilă conectată la internet. Generația Z iubește conținutul rapid, autentic și care poate fi partajat, care își exprimă valorile.

Acestea sunt calități pe care pregătirea angajaților dvs. ar trebui să le reflecte, de asemenea, chiar dacă actualii dvs. angajați sunt în mare parte mileniali, generația X și baby boomers.

La urma urmei, Generația Z va fi viitorul forței noastre de muncă. A avea un mediu de învățare care să țină cont de nevoile tale nu poate fi decât o investiție inteligentă.

About admin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *