De ce și cum să urmăriți progresul în formarea angajaților

Instruirea are beneficii incredibile pentru motivarea, reținerea și performanța angajaților – dar știți deja asta. Acesta, pe lângă cerințele de instruire în materie de securitate și conformitate, este probabil motivul pentru care investiți atât de mult timp și alte resurse în îmbunătățirea echipelor.

Dar funcționează?

Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să monitorizați pregătirea angajaților. Trebuie să știți câți angajați își finalizează cursurile, se implică cu materialele și învață abilități care pot fi implementate la locul de muncă. Pare a fi o sarcină descurajantă, dar vă avem acoperit.

În această postare, nu vom descrie doar cum să monitorizăm pregătirea angajaților. De asemenea, vă vom anunța exact ce valori trebuie să urmăriți. Iată ce vom acoperi:

  • De ce trebuie să urmăriți progresul în formarea angajaților
  • Cum să alegi cel mai bun instrument de urmărire a pregătirii angajaților
  • Care sunt cele mai importante valori pentru monitorizarea antrenamentului

De ce trebuie să urmăriți progresul în formarea angajaților

Înainte de a începe să analizați cifrele, să vorbim despre de ce este importantă urmărirea formării angajaților. Dacă doar dai antrenament și apoi uiți de asta, faci doar jumătate din treabă.

Formarea de urmărire ajută la:

1. Oferiți programe de învățare și dezvoltare mai bune

Cu valorile potrivite de formare, veți putea afla unde angajații sunt blocați cu instruire, ce materiale sunt ineficiente și ce cursuri nu îi implică.

Obținând aceste informații, puteți reproiectați-vă cursurile și îmbunătățiți experiența generală de învățare pe care o oferiți . De exemplu, dacă descoperiți că majoritatea angajaților abandonează un curs, puteți actualiza conținutul cu idei mai interesante și mai proaspete sau puteți adăuga câteva videoclipuri pentru a-l face mai interactiv.

2. Dezvoltați-vă și păstrați-vă oamenii

Acest lucru ne duce la următorul motiv. Când angajații nu învață, nu își ating potențialul. Acest lucru este rău pentru dezvoltarea lor personală – și rău pentru afaceri.

Angajații care nu își dezvoltă abilitățile și nu își actualizează cunoștințele devin încet-încet mai puțin conectați la domeniul lor de lucru. Asta înseamnă că devin mai puțin implicați cu el. Și angajații neangajați nu sunt ceva ce îți dorești pentru compania ta.

3. Construiți argumentul pentru inițiativele dvs. de L&D

Poate doriți să vă actualizați programele de formare existente, astfel încât angajații să rămână implicați. Sau poate doriți să lansați noi cursuri pentru a dezvolta în continuare abilitățile angajaților. Dar pentru a face asta, aveți nevoie de aprobarea managementului superior. Iar conducerea de top vrea dovada că instruirea funcționează.

Acolo este utilă formarea de urmărire. Puteți colecta valori de formare (de exemplu, câți angajați au fost certificați, cum s-au îmbunătățit performanța angajaților după ce au urmat un curs etc.) și puteți crea rapoarte care arată eficacitatea instruirii.

Cum să alegi cel mai bun instrument de urmărire a pregătirii angajaților

Acum știți că formarea de urmărire este importantă, așa că următorul pas este să determinați cum să procedați. Ar putea părea la fel de ușor ca 1, 2, 3, piesa! – teoretic. În practică, totuși? Este nevoie de timp și necesită ajustări.

Deci, cum poți face asta mai ușor? Iată 3 tipuri de instrumente de monitorizare a formării angajaților pe care trebuie să le luați în considerare pentru a vă asigura că angajații dvs. își deschid căile de învățare și își ating obiectivele de formare.

1. Utilizați un LMS pentru a urmări pregătirea angajaților

Există numeroase instrumente pentru a monitoriza pregătirea angajaților. Dar niciunul dintre ele nu se compară cu potențialul unui LMS. Dacă nu sunteți sigur ce este un LMS sau cum este utilizat, iată o definiție simplă.

Un LMS este un software de instruire a angajaților pentru furnizarea de cursuri de eLearning. Are și funcții pentru administrare, gestionare a utilizatorilor, documentare, urmărire și raportare.

Ce ușurare, nu? Dacă utilizați un LMS pentru a oferi instruire, veți primi și un software gratuit de urmărire a instruirii. Puteți antrena și monitoriza totul într-un singur loc, în același timp, fără bătaia de cap a rapoartelor pe hârtie și a foilor de calcul descurajantă.

În plus, cu un LMS puternic și cursurile de eLearning potrivite (ceva de luat în considerare dacă nu te antrenezi deja online), poți urmări automat instruirea angajaților – de la rapoarte generate automat la notificări prin e-mail și mementouri, totul este acolo. Acolo. Probabil puteți vedea de ce am pus un LMS în fruntea listei noastre!

2. Profitați de software-ul de urmărire

Dacă doriți să adunați valori simple de formare, cum ar fi cât timp durează angajații pentru a finaliza un curs, un instrument de urmărire vă poate ajuta.

Folosiți instrumente de urmărire nu pentru a monitoriza angajații, ci pentru a colecta informații care vor arăta eficiența instruirii dvs. Unele instrumente software de urmărire au și funcții pentru a genera rapoarte automate.

Aceste instrumente sunt o alternativă mai sofisticată la urmărirea instruirii angajaților în foi de calcul, mai ales dacă instruirea este în sala de clasă. Dar, dacă angajații tăi învață online printr-un alt instrument de instruire, este posibil să fii nevoit să transferi date de la o platformă la alta, ceea ce este un proces care consumă timp și este predispus la erori.

În acest caz, este posibil să doriți să căutați opțiunea #1 – un LMS, care este o soluție mai puțin manuală și vă permite să vă păstrați toate datele într-un singur loc, inclusiv conținutul de antrenament, rapoartele etc.

3. Creați un șablon de urmărire a antrenamentului în Excel

Dacă vă place să mergeți la școala veche (sau nu aveți bugetul pentru un software dedicat de formare), puteți oricând să urmăriți formarea angajaților în Excel. Pentru a vă ușura puțin viața, totuși, puteți crea un instrument de urmărire a antrenamentului în Excel sau un șablon Google Spreadsheet.

Acest șablon ar trebui să includă rânduri și coloane pentru înregistrarea informațiilor, cum ar fi lista de cursuri, scorurile de evaluare și detaliile angajaților.

De fiecare dată când un angajat finalizează un curs, actualizați fișa de formare a angajatului relevant cu numele cursului pe care l-a urmat și scorul de evaluare pe care l-a obținut. Dacă trebuie să repete cursul? Înregistrează și asta! Ai grijă să nu pierzi nicio dată în timpul procesului manual.

Care sunt cele mai importante valori pentru monitorizarea antrenamentului?

Deci, acum știți cum să monitorizați pregătirea angajaților și de ce este atât de importantă. Dar ce valori ar trebui să folosiți?

Unul dintre avantajele formării online a angajaților este că puteți urmări toate valorile importante din LMS, în special pe cele care sunt dificil sau chiar imposibil de colectat manual. Da. Un LMS poate fi un software excelent de urmărire a formării angajaților – un loc convenabil pentru a oferi și monitoriza instruirea în același timp!

Să aruncăm o privire la valorile cheie din înregistrările de formare a angajaților dvs.:

rate de finalizare

Această măsurătoare este deosebit de importantă pentru formarea necesară din motive legale sau de performanță, cum ar fi formarea conformă și integrare. Scrieți cursurile pe măsură ce angajații le parcurg, astfel încât să știe ce formare ar trebui să urmeze în continuare.

Puteți face acest lucru setând alerte în sistemul de instruire a angajaților sau listând certificatele într-un jurnal de instruire a angajaților. Dacă antrenamentul dvs. este în sala de clasă, păstrați doar o fișă de lucru pentru controlul punctului de îngrijire.

progresul cursului

Concluzia este importantă, dar nu este totul. De asemenea, trebuie să urmăriți rata de progres al angajaților în formare. Desigur, angajații învață în propriul ritm, dar atunci când urmăriți progresul în formarea angajaților online, puteți descoperi câteva informații utile.

De exemplu, atunci când angajații au nevoie de mult timp pentru a termina un curs, pot avea nevoie de sprijin suplimentar. Acest lucru poate fi sub formă de instruire și materiale suplimentare. Sau, atunci când angajații se luptă să promoveze un anumit modul într-un curs, poate exista o problemă cu nivelul de dificultate al acelui modul.

scorul de evaluare

Finalizarea unui curs nu spune neapărat ce au învățat angajații. Gandeste-te la asta. Angajații pot viziona fiecare videoclip, pot participa la fiecare atelier și pot bifa fiecare casetă de instruire fără a fi dobândit o singură abilitate nouă. Acesta este un adevăr înspăimântător, dar există o soluție!

Includeți evaluări și teste în cursurile dvs., astfel încât să puteți monitoriza abilitățile și îmbunătățirea cunoștințelor. De asemenea, nu trebuie să fie evaluate manual. Cu LMS-ul potrivit, puteți economisi timp (și reduce șansele de erori) profitând de sortarea automată. Puteți să încorporați chestionare interactive cu feedback automat și să vă ușurați mult viața (precum și a studenților).

Numărul de angajați care au nevoie de reciclare

Când angajații finalizează cursurile, dar nu ating scorurile de evaluare sau obiectivele de performanță la locul de muncă pe care ar trebui să le facă, este timpul pentru recalificare. Așadar, păstrați o bază de date de urmărire a antrenamentelor despre cine trebuie să repete cursurile și până când.

De asemenea, poate doriți ca angajații să reia un curs după o anumită perioadă de timp pentru a-și împrospăta memoria. Acest lucru poate fi util, de exemplu, în cazul unui curs de securitate cibernetică. Puteți atribui acest curs angajaților în momentul angajării, apoi păstrați o foaie de calcul sau un memento automat pentru a le cere să urmeze cursul din nou după șase luni.

Percepții asupra experienței de învățare

În timp ce cerințele de formare și rezultatele de performanță sunt valori critice, nu uitați că și angajații trebuie să se bucure de experiența de învățare. Cu cât angajații găsesc mai mulți angajați și relevanți, cu atât sunt mai probabil să investească timp și efort în cursurile dvs. Și, desigur, au mai multe șanse să învețe!

Puteți evalua percepțiile angajaților cu privire la formare, oferindu-le un sondaj rapid de evaluare post-formare prin intermediul LMS-ului dvs. Puneți întrebări despre conținut, experiența utilizatorului, facilitatori și orice alte aspecte ale instruirii care ar putea necesita îmbunătățiri.

About admin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *