Cum vă ajută cumpărăturile misterioase creșterea afacerii dvs

Numit și „cumpărător misterios”, cumpărătorul misterios este un instrument important pentru creșterea afacerii magazinului dvs.

Această strategie este utilizată pe scară largă în industria de retail de peste 80 de ani pentru a evalua procesul comercial al afacerii dumneavoastră.

Știi cum funcționează de fapt procesul comercial al magazinului tău? Angajații dumneavoastră urmează cu strictețe procesul sau sunt puncte de dezvoltat?

Echipa noastră de la Casting a adus acest articol pentru a vă arăta cum să folosiți cumpărătorii misterioși pentru a îmbunătăți procesul de afaceri al companiei dvs. Continuați să citiți până la final!

Ce este cumpărătorul misterios?

Contrar a ceea ce cred mulți, cumpărătorul misterios este vizibil pentru toți angajații dintr-un magazin. Te-ai încurcat? Nu vă faceți griji, vă vom explica.

Cumpărătorul misterios este o persoană care este angajată de un magazin pentru a se preface că este client. În acest sens, merge acolo și parcurge întregul drum al clientului și, în final, evaluează cum a fost experiența lui.

Această practică a început în anii 1940 când proprietarii de magazine s-au prefăcut a fi clienți pentru a evalua procesul comercial al companiei lor.

Unele dintre punctele care pot fi evaluate de cumpărătorul ocult sunt:

 • Serviciu clienți;
 • Spațiul fizic sau virtual al magazinului;
 • procese de vânzare;
 • Calitatea serviciului;
 • Conditii de plata;
 • Livrare de produse si servicii;
 • După vânzare.

Cu alte cuvinte, acest profesionist acționează anonim și își propune să inspecteze calitatea proceselor de afaceri ale magazinului tău. Apoi sugerați îmbunătățiri pe care le consideră necesare.

De exemplu, imaginați-vă că ați angajat un cumpărător misterios pentru a evalua calitatea serviciului magazinului dvs. Cu toate acestea, ajungând la intrarea în magazin, își dă seama că nu sunt respectate protocoalele de siguranță împotriva COVID-19. Prin urmare, el trebuie să precizeze acest lucru în raportul său. Adică va avea o viziune 360 ​​pentru a identifica punctele de îmbunătățire în companie, chiar dacă acestea nu sunt în „scriptul” lui.

Care sunt tipurile de cumpărători misterioși?

Cumpărătorul misterios poate acționa în scopuri specifice, indiferent de segmentul magazinului dvs.

Cu toate acestea, merită să ne amintim că nu trebuie să fie personal la magazin pentru a-l evalua. În continuare, vă vom spune primele 5 tipuri de clienți oculti, nu?

1- Serviciu față în față

Acesta este principalul tip de mystery shopper, el acționează în evaluarea magazinului fizic sau a punctelor sale de vânzare.

Se analizează următoarele aspecte:

 • Atitudinea vânzătorilor;
 • Argumentele folosite;
 • Tratamentul primit;
 • Disponibilitatea însoțitorilor de a vă ajuta;
 • Cunoștințele pe care le au despre produs;
 • Procesul de livrare;
 • Experiența generală.

2- Serviciu online

Dacă afacerea funcționează exclusiv cu comerțul electronic, va putea în continuare să angajeze un cumpărător misterios. Ceea ce va face el este să analizeze experiența clienților în cadrul site-ului tău, precum și în canalele digitale ale magazinului.

De exemplu, cumpărătorul misterios intră pe pagina de socializare a companiei și contactează acolo. La acel moment se va evalua calitatea serviciului prin acest canal. În același mod, acest lucru se va face și în afacerile care vând prin WhatsApp.

3- Răspunsul vocal

Acest tip acționează în evaluarea companiilor care au un canal de servicii telefonice. Prin urmare, atunci când solicitați acest serviciu, cereți ca apelul să fie înregistrat de către cumpărătorul misterios, astfel încât să poată fi efectuată o analiză atentă a serviciului în cauză.

4- Servirea concurenței

Știm că, datorită competitivității ridicate, mulți antreprenori doresc să cunoască procesele concurenților lor pentru a folosi acest lucru în favoarea lor. Cu munca clientului ascuns în competiție, acest lucru este posibil.

În acest fel, puteți înțelege cât de departe sunteți față de concurență sau cât de mult trebuie să munciți pentru a ajunge din urmă.

5- Serviciu inclusiv

Un pilon foarte puternic pentru afacerile actuale de retail este incluziunea și accesibilitatea, adică magazinul tău este adaptat pentru a primi persoane cu nevoi speciale?

De exemplu, dacă un client care folosește un scaun cu rotile pentru a se deplasa merge la magazinul tău fizic, va fi ușor sau dificil?

Prin urmare, gândește-te la nevoile fiecărui client și încearcă să-ți adaptezi magazinul pentru a-l face accesibil oricui. Cumpărătorul ocult va ajuta la observarea acestor puncte de îmbunătățire în cazul în care companiei îi lipsesc.

Care sunt avantajele de a avea un cumpărător misterios?

Până acum, trebuie să fi înțeles deja ce este un mystery shopper și ce face, totuși știi care sunt avantajele angajării acestui profesionist?

În primul rând, unul dintre principalele avantaje este că cumpărătorul misterios contribuie la construirea branding a mărcii dvs. La urma urmei, el va fi responsabil să spună cum este văzut magazinul tău de clienții tăi reali.

În plus, există și alte avantaje ale angajării unui cumpărător misterios, care sunt:

1- Raport calitate-preț excelent

Pentru a angaja un cumpărător misterios, nu este nevoie de o relație de muncă, potrivit CLT, acesta poate fi angajat ca profesionist liber profesionist. Adică poți plăti doar pentru serviciul contractat.

2- Serviciul pentru clienți și procesul de vânzare pus la încercare

Investiția în formare este o modalitate excelentă de a îmbunătăți procesele magazinului dvs., totuși, acest lucru necesită scoaterea echipei de vânzări din poziția lor. În acest fel, folosește strategia mystery shopper, astfel încât echipa ta să poată exersa ceea ce a învățat, fără ca aceștia să fie nevoiți să părăsească stația de lucru. Apoi aliniază cu ele toate punctele, atât puternice, cât și care urmează să fie dezvoltate.

3- Serviciu îmbunătățit pentru clienți

Strategia mystery shopper aduce îmbunătățiri serviciului magazinului dvs., deoarece va ajuta la comunicarea echipei de vânzări. În plus, vei vedea rezultate și în loialitatea clienților tăi.

4- Creșterea volumului vânzărilor

Cu toate îmbunătățirile din punctele anterioare, consecința este că biletul mediu al magazinului tău va crește. Astfel, veniturile vor crește și vei putea investi pentru a crește din ce în ce mai mult, ba chiar îți poți extinde afacerea.

5- Încurajarea umanizării îngrijirii

Serviciul umanizat este o tendință majoră în retail și nu este o tendință trecătoare. Așadar, investiți în servicii umanizate pentru a aduce clienții mai aproape de magazinul dvs.

6- Apropie managementul vânzătorilor de activitățile de zi cu zi ale magazinelor

În cele din urmă, pe măsură ce o afacere crește, managementul devine din ce în ce mai îndepărtat de angajații săi. Prin urmare, folosește strategia cumpărătorului misterios pentru a te apropia de echipa ta de vânzări și a-i putea însoți în fiecare proces.

Acum că ai aflat despre asta, folosește aceste sfaturi în magazinul tău astăzi!

About admin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *