Cum se reduce timpul de lucru?

În acest articol, puteți găsi:
• Ce este o zi de lucru?
• Tipuri de ore de lucru cu CLT
• Tipuri de program de lucru
• Cum se calculează o zi lucrătoare?
• Când și cum pot reduce programul de lucru al companiei mele?
• Cum funcționează reducerea zilei de muncă cu Măsura provizorie?

Momentele de criză care apar după adaptări rapide la stabilitatea afacerii nu sunt probleme majore.

În aceste situații, este la fel de important ca păstrarea sănătății financiare și asigurarea siguranței angajaților. Pentru aceasta, una dintre alternativele de menținere a activităților este reducerea zilei de muncă.

Dar cum ar trebui să se întâmple? Pentru a vă ajuta, separăm câteva informații importante care ar trebui analizate la momentul proporției oricărei schimbări în rutina de lucru.

Vom aborda, de asemenea, noi opțiuni de reducere a orelor și suspendarea contractului în noua Măsura Provizorie.

Ce este o zi de lucru?

Ziua de muncă nu este altceva decât timpul pe care lucrătorul îl folosește pentru a-și desfășura activitățile în cadrul companiei, care, potrivit CLT, corespunde cu opt ore pierdute și 44 de ore pe săptămână.

Și iată un punct de atenție: orele de masă și timpul de deplasare al angajatului la companie nu sunt incluse în acest cont.

Legea este clară. Cu toate acestea, un program de lucru nu trebuie să urmeze exact ca opt ore mai puțin.

CLT prezintă diferite tipuri de călătorii, care oferă flexibilitate companiilor și asigură o utilizare mai eficientă. Totul in limitele normelor.

1. Program normal de lucru

Acesta este cel mai cunoscut tip de călătorie. În acest caz, salariatul va avea 44 de ore libere de la muncă, fără a depăși opt ore mai puțin.

Din momentul în care se depășește acest orar zilnic, orele târzii ale zilei sunt folosite ca extra, adică înregistrează o creștere de 50% în zilele normale și de 100% în zilele de duminică și sărbători. În plus, un CLT determină limita de până la două ore suplimentare pe zi.

2. Munca cu fracțiune de normă

În această călătorie, angajatul va avea un volum de muncă de cel mult 30 de ore pe săptămână. În acest fel, dacă contractul este pe 30 de ore, sau angajatul nu poate face peste orar .

Totuși, dacă contractul este de până la 26 de ore pe săptămână, există posibilitatea de a adăuga până la șase ore suplimentare pe săptămână.

3. Zi de lucru intermitentă

Acest tip de călătorie poate fi înțeles sau cunoscut ca munca de liber profesionist, dar desigur, cu un portofel semnat.

Conform Legea nr. 13.467 / 17 această călătorie poate fi folosită atunci când prestarea serviciilor are loc sporadic, poate fi folosită și pentru proiecte și modificări de utilizare, definite în ore, zile sau luni.

În acest tip de contract, poate exista o variație între activitate și inactivitate. Dar o companie angajator face plata doar în timp ce angajatul prestează serviciu. Programul de lucru, în acest caz, variază în funcție de scara de utilizare din contract.

4. Tur de noapte

Cu o perioadă cuprinsă între orele 22:00 și 5:00, aceasta poate varia pentru sectoarele rural și zootehnic, un zi de lucru nocturnă care are unele particularități.

O oră de lucru este calculată la 52 de minute și 30 de secunde după orele normale. In plus, plata pe noapte trebuie sa aiba o crestere de 20% fata de perioada de zi – care este cunoscuta sub numele de suplimentar de noapte.

Tipuri de liste de lucru

Ziua de lucru CLT poate avea, de asemenea, diferite variații, adaptându-se la cele mai diverse sectoare ale pieței, industrii de depozitare:

scara 5×1

La fiecare cinci zile, lucrătorului i se acordă o zi liberă. În plus, are dreptul la o duminică liberă pe lună. Durata muncii zilnice în acest caz este de 7 ore și 20 de minute.

scara 5×2

La fiecare cinci zile, se dau două zile la rând, acestea pot fi consecutive sau intermitente. În acest caz, lucrătorul lucrează 8 ore și 48 de minute pe zi.

scara 4×2

Angajatul lucrează 11 ore pe zi timp de patru zile consecutive, apoi două zile. De obicei, acest profesionist lucrează timp de 20 de zile și primește încă 10 zile libere, cu 220 de ore. În acest caz, va primi o oră suplimentară prestată.

De ce se întâmplă? Ne gândim la un muncitor care lucrează la scară 5×2 (8h48min off) în aceeași perioadă. În 30 de zile, va avea doar opt zile libere și va lucra aproximativ 22 de zile și va avea aproximativ 193 de ore lucrate (44h x 4 săptămâni + 2 zile din cealaltă săptămână). Toate acestea conform regulilor CLT pentru luna.

Dacă comparați, observați că primele ore au lucrat după a doua perioadă, extrapolând cantitatea ideală de ore. În acest fel, ar trebui să primești aproximativ 30 de ore suplimentare (220-193).

scara 6×1

După șase zile de muncă, angajatul are o zi de odihnă. Dacă lucrează în weekend, sau angajatul își poate lua mai puțin de o duminică liberă la fiecare șapte săptămâni cel mult.

scara 12×36

Folosit de companiile alimentare, de automobile și chiar de spitale, la această scară, muncitorul îndeplinește atribuții timp de 12 ore și apoi 36 de ore.

scara 18×36

La această scară, angajatul lucrează 18 ore consecutive și apoi are 36 de ore libere.

Scară 24 × 48

Folosit în mod obișnuit de zone precum siguranța publică, la această scară sau profesională, lucrează timp de 24 de ore consecutiv și apoi există 48 de ore de pauză.

Și cum se calculează o zi lucrătoare?

Pentru a calcula o zi de lucru pentru o echipă sau un angajat, trebuie să urmați acești pași:

cel) Să luăm în considerare ziua de lucru a companiei dvs., luni, angajații dvs. sunt angajați opt ore pe zi și sâmbăta folosesc timp de patru ore : 8h x 5 zile = 40 ore + 4 ore (sâmbătă)

B) Potrivit CLT, calculul bazei de ore lunare se face în aproximativ 220 de ore. Prin urmare, dacă un angajat primește, de exemplu, 3.000 R$, împărțiți această sumă la numărul de ore lunare:
3.000 BRL / 220 h = 13,63 BRL

Dacă lucrează 180 de ore pe lună, poate face următorul calcul: 3.000 BRL / 180 h = 16,66 BRL

Când și cum pot reduce o zi de lucru la compania mea?

Chiar înaintea deputaților și conform Reformei Muncii din 2017, cel reducerea timpului de lucru iar salariul poate fi căutat prin contract colectiv sau contract de muncă. Cu toate acestea, pentru a fi licit, este nevoie de participarea profesionistului indicat.

Cu toate acestea, ca Măsuri provizorii ale Guvernului Federal, din cauza Covid-19, în mod excepțional în următoarele luni de criză, nu va fi necesară participarea unui indicator, dar contractele se vor încheia în continuare.

Pe măsură ce ne confruntăm cu un moment de pandemie și criză globală, guvernul federal a anunțat o măsură provizorie pentru a proteja lucrătorii și companiile.

Merită să înțelegeți, înainte de a continua, o cronologie a tot ceea ce s-a întâmplat, totul despre măsurile adoptate.

Primul a fost MP 927/2020, căruia i s-a revocat articolul 18, întrucât a fost considerat controversat. Articolul acela spunea că este posibil suspendă contractele de muncă ale angajaților companiei pe o perioadă de până la patru luni, dar fără firma care le-a plătit cheltuielile.

Din această cauză, în aprilie 2020, a fost adoptat MP 936/2020 pentru reglementarea acestei probleme.

Acest MP 936/2020 a fost transformat în legea nr. 14.020/2020, în care reducerea programului de lucru și suspendarea și suspendarea contractelor necesare respectă următoarele limite:

  • reducerea salariului și a orelor de muncă de până la 70%, până la trei luni;
  • suspendarea contractelor de muncă și a consumatorului timp de până la două luni; Este
  • considera ca suspendarea unui contract era obligatoriu sa se faca cu 30 de zile consecutive (sau daca o firma decide sa revoce aceasta suspendare dupa ce trec doar 18 zile, nu mai putea suspenda sau angaja acel angajat in celelalte 12 zile care ar mai ramane). ).

În acest context, este posibilă reducerea programului de lucru și a salariului angajaților cu până la 70% sau, în cazuri mai extreme, suspendarea sau angajarea angajaților. Dar există niște reguli.

Reguli pentru reducerea programului de lucru și suspendarea contractului

Firmele mici, cu profituri de până la 4,8 milioane R$, pot suspenda complet contractul de muncă până la două luni, fără a plăti salariul angajatului. Guvernul va oferi asigurări de șomaj pentru acești lucrători.

Întrucât mass-media și marile companii pot suspenda contractul, dar trebuie să plătească 30% din cheltuieli, iar de restul va fi responsabil guvernul, cu sumele funcționarilor publici îndreptățiți la asigurări de șomaj.

Pentru reduceri, se poate reduce cu 25% din călătorie și salariu, în funcție de orele și mai puțin lucrate, fără compensații de la guvern. Acordul se poate face individual, indiferent de intervalul salarial.

În cazul unei reduceri de la 25% la 50%, Guvernul plătește 25% din salariul lucrătorului, conform asigurării pentru șomaj. În ceea ce privește reducerea de la 50% la 70%, Guvernul va plăti o compensație de 50%. În cazurile de 70%, lucrătorul are dreptul la 70%, conform asigurării pentru șomaj.

În aceste cazuri, mai mult de 25% pot fi negociate pentru cei care câștigă până la 3.135 BRL, în timp ce cei care câștigă mai mult de 3.135 BRL până la 12.202 BRL vor fi negociate colectiv. Dacă depășește 12.202 BRL, acordul poate fi și individual.

Totuși, acum la jumătatea lunii iulie 2020, președintele interimar a emis un decret, modificând aceste reguli privind termenele de suspendare a contractelor și de reducere a călătoriilor.

Înainte, așa cum am enumerat deja mai sus, perioadele de suspendare și de reducere erau aceleași, respectiv două și, respectiv, trei luni.

De acum înainte, această perioadă poate fi prelungită până la patru luni (120 de zile), care poate fi împărțită în intervale de cel puțin 10 zile (30 de zile), reînnoibile până la limita acestor 120 de zile.

About admin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *