Cum să o faci pentru afacerea ta

Unul dintre ultimii pași înainte de încheierea unui contract comercial, propunerea de prestare a serviciilor este prezentată ca document final pentru atragerea unui alt client pentru afacerea dumneavoastră. Importanta sa este unica si grija care trebuie avuta este nenumarata.

În acest articol vom înțelege ce înseamnă propunere de prestare a serviciilorcât de important este pentru încheierea contractelor comerciale și cum puteți face din acest instrument un aliat puternic pentru a obține mai mulți clienți.

Propunere de prestare de servicii

Propunerea de prestare a serviciilor este un document care prezintă clientului toate elementele existente într-o anumită tranzacție comercială. Poate fi construit de o companie sau de freelanceri, si este destinat potentialului client.

În acest document este necesar să se conțină toate informațiile principale în detaliu, precum termenele de începere a lucrărilor și livrare, costuri, modalități de plată și alte informații pe care compania sau persoana care desfășoară activități independente le consideră necesare.

Propunerea comerciala de prestare a serviciilor este pasul final spre incheierea contractului de prestari servicii. Prin urmare, merită toată atenția, grija și trebuie realizată într-un mod profesionist, clar, onest și în concordanță cu valorile companiei sau furnizorului de servicii.

Pentru ce este o propunere de servicii?

Există câteva scopuri ale acestui instrument contractual, iar unul dintre ele este de a garanta clientului toate condițiile necesare pentru ca acesta să poată primi un serviciu complet și eficient.

Astfel, în cazul în care ceva nu merge sau merge prost, clientul va avea drept apărare prezentarea oferta comerciala de servicii care vă garantează un serviciu eficient și corect.

În acest caz, propunerea va servi la clarificarea diferențelor dintre ceea ce a fost oferit și ceea ce a fost livrat.

Un alt scop este acela de a anticipa clientului toate etapele serviciului ce urmează a fi prestat, cu rezultatele scontate ale acestora. În acest fel, garantează clientului și companiei care furnizează serviciul un parametru real a ceea ce se va face, cu costurile acestuia și ce se așteaptă din rezultatul final.

Modul de a face o propunere de prestare a serviciilor

Pasul inițial în realizarea unei propuneri de furnizare de servicii este de a înțelege exact ce informații nu pot lipsi din acest document.

 • Nu pot lipsi datele de începere și de încheiere a serviciului, informații esențiale pentru ca clientul să se poată planifica și să fie sigur că datele vor fi respectate cu strictețe;
 • Informații legate de prețuri și metode de plată, care sunt de obicei momelile finale pentru a atrage un alt client. În ciuda importanței, nu vă concentrați atât pe problema financiară, munca, mai ales pe calitatea serviciilor oferite și a rezultatelor;
 • Nu poate lipsi un raport de bază al echipei care va fi direcționată să lucreze la acest serviciu propus. Realizați prezentarea echipei cu funcțiile respective ale fiecăruia dintre ei;
 • Documentul în sine trebuie să fie succint și direct, adică nu merită să construiți o monografie sau o teză de master. Aveți echilibru și reușiți să creați un document atât scurt, cât și direct, dar și bogat și detaliat;
 • Pune-te la dispoziție să răspunzi la întrebări, să detaliezi în continuare pașii care trebuie urmați și să răspunzi la orice întrebări despre propunerea de furnizare a serviciilor.

notă importantă: daca aceasta propunere este decisiva pentru incheierea contractului, atunci sarbatoreste, dar nu termina treaba acolo. Păstrați canalele deschise pentru a răspunde în continuare la întrebări și prezentați monitorizarea continuă a tuturor lucrărilor care vor fi efectuate. Un serviciu post-vânzare eficient este la fel de important ca și încheierea unui contract.

Sfaturi pentru alcătuirea unei propuneri de afaceri pentru furnizarea de servicii

Dacă știi deja ce nu poate lipsi absolut dintr-un oferta comerciala de serviciiatunci este timpul să lucrezi la detaliile și conținutul suplimentar care te pot diferenția de concurenții tăi:

 • O acoperire atractivă și profesională – Fii foarte atent și atent la coperta propunerii tale de afaceri. Nu trebuie să fie doar frumos și atractiv din punct de vedere estetic, ci, mai presus de toate, profesional. Faceți foarte clar numele celor două părți ale partenerului, cel al companiei dumneavoastră și cel al posibilului dumneavoastră client. Dacă aveți un logo, introduceți-l pentru a-i oferi un aspect și mai profesional.
 • Indexul merită, de asemenea, îngrijire – Creați un cuprins foarte ușor de urmărit cu toate subiectele importante și legați-le la pagina respectivă pentru a facilita citirea clientului. Nu lasă loc greșelilor de ortografie, darămite acordului, deoarece detaliile de genul acesta dăunează imaginii profesionale pe care doriți să o transmiteți;
 • Utilizați foi de calcul, orare și organigrame în propunerea de furnizare a serviciilor – O propunere de furnizare de servicii trebuie să fie detaliată și ușor de vizualizat și înțeles. Prin urmare, utilizați resurse precum foi de calcul și programe care generează o mai bună înțelegere a documentului. Gândește-te întotdeauna la experiența pe care o va avea clientul tău potențial atunci când încep să citească. Acest material poate fi plasat ca anexă;
 • Fii atent la valori – Unul dintre elementele principale ale unei propuneri comerciale este suma percepută pentru servicii. Trebuie să fii suficient de sincer și clar pentru a te face înțeles și pentru a nu crea îndoieli în această etapă a procesului de încheiere a contractului. Aveți un consilier financiar, sau un administrator financiar, care să vă îndrume și să vă ajute să vă faceți un buget corect și profesionist;
 • Introduceți metode de plată – Într-o lume cu atât de multe opțiuni pentru a face tranzacții financiare, trebuie să clarificați toate formele acceptate de afacerea dvs. Această parte ar trebui să fie foarte explicativă și didactică, precum și directă;
 • Prezintă-ți diferența – Imaginați-vă în pielea potențialului dvs. client. Pe lângă faptul că își dorește un serviciu care să aibă un buget decent, își dorește și calitate și cu siguranță va fi înclinat să semneze un contract cu serviciul care prezintă elemente mai diferențiate. Prin urmare, concentrați-vă pe ceea ce vă face munca diferită față de concurenți. Prezentați-vă ca fiind compania perfectă pentru acel serviciu oferit;
 • Prezintă-ți compania – Multe propuneri de prestare a serviciilor vin cu o prezentare a companiei, sau a profesionistului. Dacă ți se pare necesar, lucrează la o prezentare bună a afacerii tale, arătând puțin din istoria ta, victoriile și realizările tale, mărturii și enumera toate abilitățile și calitățile pe care compania ta le-a dezvoltat de-a lungul vieții. Fii direct și concentrează-te pe diferențieri.
 • Prezentați serviciul de efectuat – Cu siguranță i-ați explicat deja clientului tot serviciul care va fi contractat, dar chiar și așa, este foarte important să detaliați în propunerea de prestare a serviciului toate lucrările care vor fi făcute, pentru ca în final clientul să compare ce a fost livrat și ceea ce a fost promis;
 • Afișați o cronologie a acțiunii – Acest pas este unul dintre cele mai relevante și funcționează ca o cheie pentru ca un client să-ți angajeze sau nu serviciile. Prezentați obiectiv și clar întregul program de acțiuni, cu datele de începere și de sfârșit, iar la mijlocul tuturor etapelor, serviciile de efectuat și datele de livrare pentru fiecare dintre acești pași. Fii precis și fii conștient de faptul că respectarea programului este ceea ce face din companie un brand respectat;
 • Nu uitați de informațiile suplimentare – Toate aceste elemente care au fost deja menționate includ aproape în întregime o propunere de prestare a serviciilor. Pentru a finaliza documentul, căutați ceea ce a fost uitat până acum, cum ar fi o politică de taxe de întârziere, sau taxe suplimentare pentru servicii suplimentare sau condiții de anulare. Gândiți-vă la detaliile care lipsesc pentru a vă face documentul cât mai complet posibil. Citiți articolul nostru pe Politica comercialavă va ajuta să definiți aceste informații.

Ce să faci după propunerea de serviciu

Dacă compania dvs. a trimis deja propunerea clientului, atunci rămâne de așteptat un răspuns. Între timp, poți deja să planifici munca de comunicare cu clientul din două perspective: dacă ești angajat, trebuie să te gândești la un job post-vânzare grozav. Cu alte cuvinte, comunicare eficientă a progresului lucrării contractate.

Iar dacă compania ta nu a fost aleasă, concentrează-te pe menținerea acestei relații profesionale și încearcă să înțelegi ce ți-a lipsit pentru ca clientul să-ți aleagă serviciul.

Concluzie

Sunt multe elemente care fac dintr-o companie, sau dintr-un profesionist independent, un caz de succes. Unul dintre aceste elemente este grija și profesionalismul care implică livrarea unei propuneri de servicii complete, succinte, detaliate și bine scrise. Aceste calitati fac ca afacerea ta sa fie un succes, si cu siguranta cresc numarul de clienti in cantitate si calitate.

About admin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *