Cum să identifici potențialii clienți

Câștigați cumpărători fideli pentru marca dvs. cu o analiză bună a clienților potențiali. Aflați cum să le identificați și să le faceți activi pentru a vă crește vânzările.

Clienții potențiali sunt o alternativă excelentă atunci când vine vorba de dezvoltarea strategiilor pentru Creșteți vânzările. Este deci necesar să-i identifici și să afli cine sunt acești oameni care au profilul de cumpărător, dar nu au devenit încă clienți activi, adică sunt interesați de produsul tău, dar nu au finalizat încă achiziția.

Identificarea acestor clienți poate fi o sarcină grea, adică necesită o strategie, analiză și planificare pentru a atrage acești noi clienți potențiali. In plus, este necesar sa analizezi ce va face compania ta pentru ca aceasta sa nu mai fie potentiala si sa devina active, sa-si completeze vanzarile si sa devina clienti fideli.

Prin urmare, realizarea unui plan strategic bun este cheia pentru a nu pierde concentrarea și pentru a găsi efectiv clienții potențiali reali ai afacerii tale. Fără această planificare, nu este posibil să le identificăm și se poate ca totul să fie în zadar.

Acum poate vă întrebați, dar cum pot identifica acești clienți și să-i atrag în compania mea, astfel încât să poată trece de la a fi potențiali la a deveni clienți fideli? Urmărește textul și descoperă sfaturi care pot fi puse în practică astăzi în afacerea ta.

Identifica

După cum am văzut mai devreme, identificarea potențialilor clienți necesită bine analiză și cercetare. Prin urmare, cel mai important lucru pentru a începe să cauți acești clienți este să știi că nu toți oamenii sunt potențiali clienți pentru afacerea ta.

Potentialii clienti sunt acele persoane care au, pe langa dorinta de a-ti cumpara produsul, conditiile pentru a face achizitia. Adică, se încadrează în grupul de public țintă și au caracteristici similare cu cele ale clienților lor obișnuiți. Diferența de bază pe care o avem aici între clienții activi și potențialii este că clientul potențial nu a decis încă să cumpere.

Căutarea acestor clienți trebuie să se facă prin sondaje care să le identifice durerile, placerile, motivațiile lor etc. În vremuri de criză precum cea pe care o trăim, se deschid noi uși și este posibil să identificăm noi potențiali clienți pe baza durerile actuale ale pieţei.

Putem cita ca exemplu un magazin cu servicii fata in fata si online. Cu aceste segmente, ea poate prezenta două tipuri de clienți potențiali, clienți față în față și clienți de magazin online.

Persoanele care intră în comerțul electronic nu sunt întotdeauna acolo pentru a face achiziția, se poate întâmpla ceva care să îi împiedice să fie clienți eficienți. Fie că este vorba despre probleme de valoare, nesiguranța plății sau stocul epuizat, s-a întâmplat ceva care te-a împiedicat să devii un client activ.

Există și acei clienți potențiali care nici măcar nu știu că există magazinul tău și, prin urmare, trebuie folosite și alte strategii pentru a-i atrage. Prin urmare, strategia de afaceri este foarte importantă. Să știi unde mergi și cum merge lumea este extrem de important pentru a identifica acest public și a avea rezultate pozitive de conversie.

A atrage

Dacă doriți să creșteți profitul companiei și numărul de clienți fideli, studierea potențialilor clienți pe care îi are afacerea dvs. vă poate ajuta în acest scop.

In plus, studiul potentialilor clienti iti permite sa analizezi constant piata si nu doar clientii activi ai companiei. Cu aceasta, este posibil să identificăm durerile și nevoile publicului, adică să știi de ce nu cumpără. Ar putea fi, de exemplu, nevoia unui nou produs sau serviciu pe care îl identificați făcând această analiză mai complexă a potențialilor dvs. clienți.

Un alt punct pe care îl puteți observa în această etapă este necesitatea de a adăuga încă o metodă de plată pentru a atrage odată pentru totdeauna acel public care plătește doar prin aproximare sau pix de exemplu.

Prin aceasta, vedem că studierea potențialilor clienți ai companiei dvs. depășește cu mult un simplu sondaj. Este o strategie care trebuie făcută pentru a crește profitul companiei și clienții fideli cu calm și planificare.

Nu există o regulă gata făcută a ceea ce ar trebui făcut pentru a atrage acest tip de public, trebuie să adaptăm strategia la realitatea fiecărui magazin. Pentru unele magazine fizice, de exemplu, este posibil să se identifice potențiali clienți analizând cei care au mers la locație, au fost interesați de produs, dar nu au făcut achiziția.

Când găsiți cea mai bună modalitate de a identifica acești potențiali clienți, trebuie să înțelegeți nevoile acestora de a ști cum să acționați în următorii pași. Cu aceasta, este posibil să se stabilească un plan pentru a reține și a atrage acești potențiali cumpărători.

Analizați concurența

Analiza concurenței este convenabilă pentru a identifica corect tipul dumneavoastră de potențial client, deoarece această competiție are de obicei unele caracteristici care sunt diferite de compania dumneavoastră. Putem cita ca exemplu dimensiunea, locația, prețurile etc. Ceea ce face ca acest sondaj să fie interesant pentru magazinul dvs. sunt informațiile care pot ajuta la atragerea clienților care nu au făcut încă o achiziție.

Din această analiză precisă, este posibil să identifici personajul, adică un profil care va fi un rezumat al consumatorului tău, un personaj creat pentru a îmbunătăți planificarea și a crea conținut mai eficient. Scopul acestei analize este atragerea acestor potențiali clienți.

Personalizandu-ti strategia, este posibil sa ai o mai mare atentie din partea acestui public, tratandu-i cu grija si individualitate. Cu aceasta vei avea un avantaj față de concurenții tăi, având astfel atracția și câștigând clienți fideli.

Ce bine este să te simți bine în acel magazin pe care îl iubim, nu-i așa?! Acei vânzători care vă cunosc chiar numele și știu ce fel de produs vă place. Da, ai devenit un client loial și companiile au nevoie de clienți ca tine.

Totuși, pentru aceasta, este nevoie de magazine cu acest tip de tratament, personalizate și care să-și cunoască clientul. De aceea, identificarea potențialilor dvs. clienți înseamnă să cunoașteți Josephs și Marys care fac cumpărături la magazinul dvs. Aceste personaje sunt mai ușor atrase atunci când le cunoaștem și știm să le facem pe plac.

About admin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *