Cum să folosiți cultura organizației dvs. pentru a atrage talente? –

Schimbările în realitățile organizațiilor sunt în mare măsură accelerate de schimbările în profilul oamenilor lor.

Dacă facem o analiză globală a comportamentului uman și a principalelor schimbări ale acestuia de-a lungul anilor, reușim să definim o nouă realitate a gândurilor despre oameni, un sentiment de preocupare mai mare față de autocunoașterea lor, de sănătatea și calitatea vieții lor și de faptul că munca lor. este aliniat scopului și momentului său din viață, pe lângă un interes din ce în ce mai mare de a fi aproape de familia sa, de a se bucura de momente bune.

Se observă că oamenii nu mai vor să „muncească din greu” toată viața, doar să se gândească la bani și să construiască avere sau securitate financiară, pentru ca atunci când sunt mai maturi, să se poată bucura de viață. Realitatea de astăzi spune că oamenii vor să lucreze la ceva care este important pentru ei și să se bucure de viață în același timp, până când se maturizează și continuă să se bucure de ea.

Acum marele șoc în cultura organizațiilor este să se confrunte cu asta într-o realitate de generații pe care o are o companie. Factorul tehnologic și facilitățile generate de internet, nivelul de informație și conținut, ușurința de a găsi cunoștințe, au schimbat profilul multor profesii în cadrul organizațiilor și al companiei care pur și simplu pretinde că această realitate nu există și nu își pregătește organizațional. Cultura pentru a face față tuturor acestor lucruri, este sortită să facă față unor niveluri ridicate de cifra de afaceri. Pe lângă faptul că au dificultăți mult mai mari de a-și păstra talentele, de a le umfla nivelul salarial sau chiar mai rău, de a rămâne cu oameni fără perspective de inovație și motivație, iar noi cei care lucrăm cu afaceri știm cât costă asta în numerar și în strategie. a unei companii.

Pentru ca organizația dumneavoastră să facă parte din această realitate, evidențiem mai jos o idee de strategie de difuzat în cultura și piața dumneavoastră, cu principalele puncte de pregătire a culturii dumneavoastră în atragerea talentelor. Și nu mă refer la cei mai buni, ci la profesioniști ideali pentru momentul și nevoia afacerii tale sau chiar la motivarea echipei tale să facă tot posibilul.

Cum este cultura dumneavoastră organizațională?

Cultura organizationala, cunoscuta si sub denumirea de cultura corporativa, este cea care defineste felul in care compania este vazuta de oamenii sai si de publicul extern in ceea ce priveste valorile, obiceiurile si mai ales, atitudinile membrilor companiei. De exemplu, unele companii sunt cunoscute pe piață pentru că sunt liberale, flexibile în ceea ce privește orele, permițând o mai mare interacțiune între conducere și subordonați. În prezent, acesta este formatul cel mai dorit de profesioniști, care caută mai multă autonomie pentru a lucra. Alții sunt mai conservatori, cu ierarhii și programe fixe, de exemplu.

În curând, cultura dumneavoastră organizațională va atrage în special candidați care preferă tipul de management pe care îl aveți. De aceea, este esențial ca liderii să aibă strategiile de marketing bine definite, aliniate cu elementele culturii lor și să exploreze în vehiculele de comunicare punctele care se leagă cel mai mult de profilul oamenilor care au nevoie de ele în afacerea lor.

Lucrează-ți branding-ul de angajator pentru a atrage aceste talente:

Investește în brandingul angajatorului ca strategie de marketing pentru a disemina cultura companiei tale către oamenii tăi și către profesioniștii din piață. Branding-ul angajatorului construiește o serie de acțiuni pentru a crește reputația mărcii tale și a avea impact direct pe acei oameni pe care vrei să faci parte din echipa ta, deoarece împărtășesc aceeași cultură și același set de valori. În acest fel, brandul tău devine perceput pe piață ca un loc bun de muncă.

Reputația afacerii dumneavoastră este atât de importantă încât vedem căutarea de referințe pe piață ca un element cheie în alegerea unui loc de muncă. Înainte de a aplica pentru locuri de muncă, profesioniștii pot accesa Glassdoor, de exemplu, un site unde angajații actuali și foștii pot evalua în mod anonim cultura companiei lor. Deci putem vedea că nu este vorba doar de publicitate, ci de investiții în cultură și oameni reali!

Cu investiția potrivită în cultură și o strategie de branding de angajator bine pusă la punct, este posibil să faci din compania ta visul de consum pentru profesioniștii dintr-un anumit sector.

Știi ce talente se caută cel mai mult în companii?

A ști care atribute sunt cele mai căutate de profesioniști este extrem de importantă pentru atragerea și reținerea oamenilor. Rolul dumneavoastră ca lider este să reflectați asupra atributelor legate de ceva ce credeți că este esențial în cultura dumneavoastră, astfel încât să obțineți excelență în implementarea acestei politici în realitatea dumneavoastră.

Un exemplu foarte comun a fost companiile care implementau cultura de lucru de la domiciliu înainte de a educa oamenii asupra conceptului de muncă, determinând mulți lideri să acționeze cu neîncredere și pedepse pentru rezultate slabe. Acest lucru a condamnat această practică în unele companii și este clar că această politică nu a avut nimic de-a face cu strategia și cultura companiei, așa că este important să ieșim din moft și să implementăm ceva care are o propunere de valoare pentru organizație.

Dintre cele mai căutate articole, le putem evidenția pe cele care au cea mai mare valoare pentru talente în acest moment:

– Programe de gamification, meritocrație și carieră: Lucrând constant pentru a proiecta provocări în oameni, dincolo de rutină, cu un spirit de competitivitate sănătoasă care stimulează rezultatele și cunoștințele și generează creștere și recunoaștere profesională.

– Program de lucru flexibil și politici la biroul de acasă: Managementul muncii cu accent pe rezultate, controlând livrările profesioniștilor și nu microrutinei acestora, generând autonomie a programelor și a locului de muncă pentru a-și desfășura activitățile.

– Consolidarea implicării și a asumării: Lucrați pe intraprenoriat, întărirea programelor de participare la rezultatele companiei și încurajarea echipei să implementeze proiecte legate de strategia de afaceri.

– Pachet de beneficii mai flexibile la realitatea fiecărei persoane: Această politică se bazează pe principiul că fiecare angajat poate personaliza beneficiile oferite de companie în modul care se potrivește cel mai bine realității sale și chiar poate alege să le primească în numerar. Accentul se pune pe personalizare.

– Programe privind calitatea vieții și echilibrul dintre viața profesională și viața privată: Respectați oamenii ca profesioniști și oameni, lucrând la angajamentul lor cu provocările lor la locul de muncă, dar și cu viața personală, fără a le alinia greșit sănătatea fizică și psihologică. Alinierea minții, corpului și spiritualității este una dintre cele mai puternice tendințe în alegerea unui loc de muncă astăzi.

– Preocuparea cu pregătirea și dezvoltarea oamenilor. Când ne uităm la rețelele de socializare, un tip de postare care iese cel mai mult în evidență sunt cele în care oamenii au participat la evenimente și cursuri în organizații. Toți oamenii sunt mândri de asta, nu doar pentru a apărea într-o fotografie, ci pentru a transmite mesajul că această companie este preocupată de creșterea și dezvoltarea sa.

– Programe privind diversitatea umană: Este extrem de îmbucurător pentru o persoană să lucreze într-o companie cu standarde etice și morale solide și care știe să acorde importanță în cultura sa diversității rasiale, religioase, uale, printre altele. Pe lângă faptul că oamenii se simt liberi să fie ei înșiși și să contribuie cu ideile, gândurile și inovațiile lor la afacere.

– Interacțiune cu produsele și serviciile dvs.:
Este foarte favorabil pentru companii să-și încurajeze angajații să-și consume produsele și serviciile, prezentându-le cu preț de cost, pe lângă o serie de facilități, până la urmă, echipa lor sunt și clienții lor, iar opinia lor este un feedback grozav asupra rezultatelor. Pe lângă faptul că stimulează consumul a ceva care este construit de ei înșiși și asta ajunge să genereze câștiguri în calitate și în sentimentul de „apartenență” în oamenii lor.

About admin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *