Cum să construiți o hartă mentală rapid și eficient

Este foarte frecvent să vezi plângeri de la oameni care spun că învață ore întregi și nu pot învăța aproape nimic. În astfel de cazuri, este foarte probabil ca acestei persoane să îi lipsească o metodă eficientă de studiu, care să ajute la asimilarea eficientă a informațiilor respective. Iar una dintre cele mai interesante tehnici de studiere a conținutului este harta mentală.

În acest articol vom ști totul despre această tehnică de studiu. Semnificația acestei metode de studiu, funcția ei și, în principal, cum să construiți o hartă mentală rapidă și eficientă.

Harta mentală, ce este?

Una dintre cele mai interesante și creative tehnici de studiu, hărțile mintale a devenit una dintre cele mai eficiente metode prin care elevii pot absorbi diverse informații despre un subiect. Acest lucru se întâmplă printr-o diagramă asociativă, în care termenul central se află în mijlocul unei pagini goale, iar împrejurimile sale sunt umplute cu teme auxiliare, subiecte complementare și cuvinte cheie.

Harta mentală ajunge să fie un fel de rezumat mai grafic, folosind săgeți, culori diferite, simboluri, cuvinte cheie, adică o serie de instrumente scrise și vizuale care te vor ajuta să înțelegi subiectul studiat.

Această tehnică de studiu a avut atât de succes încât în ​​ziua de azi, în era tehnologiei, avem mai multe aplicații care oferă posibilitatea realizării unei hărți mentale. La sfârșitul articolului, vom avea link-uri către unele dintre acestea.

Care sunt avantajele realizării unei hărți mentale de studiu?

Imaginează-ți un subiect la fel de amplu precum cel de-al doilea război mondial. Acum imaginați-vă că veți avea un test pe acest subiect în câteva zile. Una dintre posibilitățile de a remedia toate informațiile despre acest subiect într-un mod mai eficient este crearea unei hărți pline cu informații centrale, cuvinte cheie strategice și linii obiective de raționament. Această hartă mentală vă va putea oferi un proces de învățare mai eficient, lucrând într-un mod foarte vizual și creativ la subiectele abordate.

Harta mentală ajută astfel foarte mult elevul la momentul studiului, creând o organigramă completă de materii extinse, facilitând învățarea și îmbunătățindu-ne capacitatea de a absorbi și reține toate cunoștințele studiate.

Astfel, harta mentală este o metodă eficientă de a studia pentru examene, teste, de pregătire pentru texte lungi sau chiar proiecte.

Rezumat hărți mentale:

  • Sunt eficiente în a ajuta la învățare
  • Ajută la memorarea subiectelor
  • Ajută la organizarea subiectelor de studiu
  • Ajutor în rezolvarea problemelor propuse

Cum să construiți o hartă mentală rapid și eficient

Acum să învățăm în practică cum să construim o hartă mentală. Pentru a crea o hartă mentală, materialele necesare vor fi o foaie goală de hârtie și pixuri, markere, creioane colorate sau orice material cu această funcție pentru a colora și evidenția cuvintele.

Kickoff: alegerea titlului hărții mentale

Da, dacă harta ta mentală va fi despre cel de-al doilea război mondial, atunci titlul său va fi acesta, foarte direct și obiectiv.

Numele va fi evidențiat, centrat pe foaia goală, foarte vizibil, întrucât din acest subiect se va construi întreaga hartă mentală.

Alegerea ramurilor

Cu titlul ales, este momentul să creăm ramurile, adică temele secundare care susțin subiectul. Putem pune în culori diferite termeni precum ascensiunea lui Hitler la putere, începutul războiului, intrarea Statelor Unite, Holocaustul, războiul împotriva evreilor, anexarea țărilor, bomba de la Hiroshima, printre altele.

Este important ca, pe lângă aceste cuvinte cheie, să mai aibă câteva complemente, cum ar fi propoziții complete sau un rezumat al fiecăruia dintre aceste elemente.

În plus, este important să fie într-un mod bogat vizual, deoarece harta mentală funcționează ca un instrument de studiu vizual.

Este timpul să adăugați imagini, culori și simboluri

Cu ramurile făcute, putem trece apoi la partea care evidențiază fiecare dintre aceste elemente alese pentru a completa titlul. Folosește imagini, folosește simboluri sau folosește culori evidențiate, totul astfel încât rezultatul final al hărții mentale să fie ceva evidențiat vizual, de care îți vei aminti cu ușurință atunci când dai peste fiecare dintre aceste imagini, sau cuvinte în culori evidențiate.

Organizați ordinea studiului

Cu titlul definit, cu ramurile făcute și cu complementele introduse, este timpul să organizăm totul, astfel încât studiul să se facă printr-o succesiune logică și de înțeles. Folosiți numere dacă este necesar sau creați un sistem de studiu pe care să îl puteți identifica.

Harta mentală pentru examene?

Da, harta mentală este un instrument de ajutor excelent pentru studiul subiectelor și subiectelor care se încadrează în testele MBA, precum și examenele de admitere la facultate și examenele de serviciu public. Este foarte important să organizați toate subiectele în hărți mentale diferite, folosind toți pașii deja descriși aici, cum ar fi alegerea titlului, ramificarea temei în subteme, folosirea creioanelor colorate pentru a evidenția cuvintele cheie și utilizarea simbolurilor. , imagini sau simboluri.

Doar o hartă mentală te va face să treci testele?

Oricât de mult metoda de studiu este una dintre cele mai eficiente și practice, harta mentală va fi un instrument important de ajutor pentru studiu, studentul fiind nevoit să folosească alte metode, cum ar fi lectura continuă a temei, cum ar fi utilizarea rezumatelor și testează practici sistematice, pe lângă, bineînțeles, atenție la orele de clasă sau online susținute de profesori.

Realizarea de hărți mentale prin instrumente online

Inevitabil, ca în mijlocul erei digitale, această metodă de studiu să fie actualizată și readaptată la noile vremuri. Astfel, există mai multe instrumente care oferă elevului posibilitatea de a construi o hartă mentală de studiu.

Printre instrumente se remarcă

  • Coggle – Un instrument excelent pentru maparea minții. Coggle produce documente structurate ierarhic ca un arbore ramificat. Acest lucru îl diferențiază de alte instrumente precum Google Docs, care oferă formate de documente liniare sau tabelare.
  • Canva – Un alt instrument bun pentru construirea unei hărți mentale.

Cum să faci o hartă mentală în Canva

1 – Selectați un șablon de hartă mentală

2 – Faceți clic pe text pentru a începe să vă personalizați harta mentală.

3 – Personalizați detalii importante, cum ar fi culorile și fonturile.

4 – Alegeți elemente precum rame, forme și linii din selecția elementelor grafice.

Concluzie

Una dintre cele mai eficiente metode de studiu, harta mentală poate fi un instrument foarte util pentru programul tău de studii pentru a pregăti studentul pentru un test de MBA, pentru un examen de admitere sau pentru un concurs. Totuși, harta mentală poate fi folosită în multe mai multe situații, cum ar fi proiecte profesionale, pregătire pentru seminarii, prezentări de prelegeri etc.

Crearea unei hărți mentale este independentă de o capacitate creativă exagerată. Este suficient ca elevul să aibă un pix colorat și deja își poate crea propriul, cu cuvinte evidențiate și mult context, cheia succesului pentru studiul unei hărți mentale.

Acum că ați învățat cum să construiți o hartă mentală, este timpul să aplicați tot ceea ce este prezentat aici!

About admin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *