Creați un plan de acțiune în 5 pași simpli

Măsuri – Toată lumea le știe, pentru că toți avem obiective pe care încercăm să le atingem cu măsuri. Desigur, măsurile își găsesc locul și în cadrul companiilor când vine vorba de Obiective în pași individuali a gandi si asta împreună ca o echipă implementează.

De fapt, planul de acțiune este o fază excelentă în planificarea inițială a proiectului.

Ce este un plan de acțiune (SIS)?


Un plan de acțiune (numit și plan SIS sau plan de acțiune) este un plan detaliat care arată ce trebuie făcut si cum ar trebui facuta. Este unul dintre cele mai importante elemente de design pentru un proiect de succes. Un plan de acțiune nu trebuie neapărat să existe în formă scrisă.

De asemenea, poate fi foarte util ca o notă mentală pentru a vă aminti obiectivele și sarcinile. Cu toate acestea, obiectivele ar trebui să fie realizate și nu să rămână doar în capul tău! Pentru realizarea măsurilor, planul de acțiune este un instrument de strategie popular.

Componentele planului de acțiune


Acest plan de acțiune constă din trei componente principale:

 1. Un scop: Această parte a planului definește exact care este scopul planului de acțiune. Scopul trebuie formulat cât mai clar și precis posibil. Cine sunt responsabili?
 2. un plan de acțiune: Această parte a planului va detalia ce pași trebuie luați pentru a atinge obiectivul. Fiecare pas trebuie descris cât mai detaliat posibil, astfel încât toți cei implicați să știe ce trebuie să facă. Ce sarcină este importantă, avem nevoie de un atelier pentru a afla?
 3. un program: În această parte a planului, se stabilește cu precizie când care pas al planului de acțiune urmează să fie implementat, oarecum ca într-un program. Este important să respectați ferestre de timp realiste, astfel încât șablonul să nu eșueze și planul să poată funcționa în practică.

Un plan de acțiune poate fi utilizat în multe scopuri diferite. Cu toate acestea, este deosebit de util atunci când vine vorba de a găsi unul anume pentru a îmbunătăți procesele dintr-o companie.

ca soluție optimă pentru fiecare companie

De exemplu, dacă descoperiți că în organizația dvs. apar adesea erori sau că anumite procese sunt foarte ineficiente, a plan de acțiune remediu. Nu poate rezolva toate problemele, dar poate îmbunătăți procesul. Metoda 5S este și pentru ei îmbunătățirea procesului de mare ajutor.

Pentru a consolida comunicarea tuturor persoanelor care lucrează în companie sau în proiect, un plan de acțiune poate, mai ales, cu dreptul software fi de succes. Dacă se află pe un software uniform al companiei, așa cum este implementat, nu numai înregistrarea timpului sau administrarea personalului este îmbunătățită, ci și comunicare internă.

Creați un plan de acțiune în 5 pași simpli


Scopul clar al unui plan de acțiune este Îmbunătățirea organizare. Acest lucru poate fi realizat în diferite moduri, de exemplu prin reducerea costurilor, creșterea eficienței sau îmbunătățirea calității.

Un plan de acțiune determină ce pasi trebuie întreprinse pentru a atinge obiectivele dorite.

Dacă doriți să creați un plan de acțiune, trebuie mai întâi să răspundeți la următoarele întrebări:

 • Care este obiectivul măsurii? Ce viziuni și idei sunt utile?
 • Ce pași sunt necesari pentru a atinge obiectivul?
 • Când ar trebui implementați pașii individuali? Structura cuvintelor cheie!
 • Ce angajați sunt responsabili pentru implementarea pașilor individuali?
 • Cum vor fi măsurate rezultatele acțiunii?
 • Care dintre angajații mei ar putea fi toți responsabili?

Pasul 1: Definiți un obiectiv SMART

Înainte de a începe să vă creați planul de acțiune, ar trebui să vă gândiți mai întâi ce obiectiv doriți să atingeți cu acțiunea.

Acest obiectiv ar trebui să fie SMART, adică ar trebui să fie:

 • specific (beton)
 • măsurabile (măsurabil)
 • realizabil (accesibil)
 • relevante (relevant)
 • legat de timp (limitat)

Pasul 2: Stabiliți sarcini

Un obiectiv concret și măsurabil vă va ajuta să verificați succesul măsurii dvs. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că obiectivul realist și poate fi atins într-o anumită perioadă de timp. Exemple de sarcini ar putea fi următoarele:

 • Colectați toate informațiile importante pentru întâlnirea ulterioară
 • Planificați activități pentru angajați care corespund obiectivelor planului de acțiune
 • Înregistrează-te și ține evidența rezultatelor

Pasul 3: Alocați resurse

Înainte de a începe implementarea planului de acțiune, ar trebui mai întâi: resursele necesare pentru a atribui. Gândiți-vă cu atenție la resursele (de exemplu, personal, resurse financiare, resurse tehnice etc.) necesare pentru implementarea sarcinilor individuale și alocați-le.

Pasul 4: prioritizează sarcinile

Ordinea nu este cu totul lipsită de importanță atunci când planificați anumite proiecte, astfel încât să nu vă pierdeți evidența spațiilor.

După ce ați distribuit sarcinile, este totuși util să creați o altă listă de activități și astfel să sortați sarcinile angajaților dvs. în funcție de efort, obiective și un fel de prioritate. Planificarea eficientă a sarcinilor este deosebit de utilă aici.

Așa pot proiectele fii mai vizat. De asemenea, nu ezitați să furnizați fiecărei sarcini din foaia de calcul o descriere care va simplifica totul, de la planificare la urmărirea proiectului.

Asigurați-vă că respectați programul și implementați sarcinile respective în mod constant.

Pasul 5: Stabiliți datele și reperele

Cele două cuvinte cheie aici sunt control și evaluare. Pentru a vă asigura că planul dvs. de acțiune este cu adevărat de succes, ar trebui să faceți în mod regulat Efectuați controale și evaluați rezultatele.

Este important să țineți cont de obiectivele inițiale cu controlul proiectului și să verificați dacă acestea sunt în concordanță cu rezultatele obținute.

Sărbătorește și pietrele de referință

Dar pentru ca să nu rămână doar cu întâlniri plictisitoare și angajații tăi să nu-și piardă motivația, este și sarcina ta să stabilește repere grozave și să-l sărbătorim – și, de asemenea, într-una dintre zilele săptămânii, în timpul programului de lucru.

La urma urmei, planificarea măsurilor potrivite înseamnă că toată lumea are mai mult timp pentru activități distractive în echipă. Folosiți acest lucru ca motivație pentru a face echipa dvs. să înțeleagă că un plan de acțiune este important și util. Măsurile și obiectivele merg mână în mână.

Planificarea măsurilor în detaliu: exemple


Dacă acum vă întrebați cum poate arăta exact un plan de acțiune, veți găsi diverse exemple, șabloane și șabloane în această secțiune!

Este deosebit de practic dacă vă salvați planul de acțiune ca foaie de calcul sau PDF interactiv salva pe computer. Așadar, îl puteți deschide și edita din nou și din nou, fie pe smartphone, tabletă sau computer.

Multe opțiuni pentru crearea unui plan de acțiune

Planurile de acțiune pot fi utilizate într-o varietate de moduri, de exemplu în următoarele domenii:

 • Plan de actiune in cadrul companiei
 • Un plan de acțiune de marketing
 • Plan de acțiune pentru procese repetitive (bucle de corecție)
 • Plan de acțiune pentru o mai bună structurare
 • Plan de acțiune pentru un anumit atelier/ateliere de lucru
 • Plan de acțiune pentru proiecte personale

Utilizați planurile de acțiune în managementul de proiect ca instrument

Desigur, există și posibilitatea de a face planul pe hârtie. Cu toate acestea, acesta are dezavantajul că nu este la fel de flexibil și poate fi reglat doar cu mare efort dacă este necesar.

Prin urmare, software-ul digital, cum ar fi este adesea recomandat. În ateliere, persoanele responsabile într-un proiect raportează adesea că au un software uniform proces al oricărei sarcini in compania uşurat. Puteți vizualiza și finaliza totul și toate sarcinile diferitelor măsuri ca o echipă într-o singură aplicație și vă puteți economisi comunicarea prin e-mail care necesită timp.

Implementați măsurile digital


Un software – un conținut uniform: La planificarea actiunii Vă ajută enorm dacă puteți lucra cu un sistem digital, astfel încât să nu trebuie să comutați înainte și înapoi între planificarea acțiunii digitale și analogică. Aceasta înseamnă că vă puteți eficientiza planul de acțiune având toate sarcinile și programele într-un singur software central pe care îl puteți adapta. Pentru a ușura lucruri precum planificarea costurilor sau planificarea operațională, este util să introduceți digital măsurile și activitățile echipei în instrumentul dvs. de management de proiect.

Concluzie


Dacă nu ați implementat deja un sistem funcțional, existent în echipă, puteți fi alegerea potrivită. Veți găsi aici intențiile și deciziile cu privire la un proiect, precum și termenele limită, bine vizualizate și enumerate în cea mai bună prezentare generală.

Ca filozof absolvent, mă confrunt, desigur, în mod constant cu întrebări interesante legate de subiectul timpului. Am reușit apoi să dobândesc experiență practică în domeniul managementului timpului în timpul petrecut în agenții de publicitate sau în producții de film – cum pot fi de acord și asupra unor subiecte de dezvoltare personală pe lângă muncă?

Cum formulez obiective profesionale și le dezvolt în continuare? Oricât de folosită ar fi vorba, pentru mine, timpul este mai important decât banii și este o problemă care afectează toată viațatimp cu siguranță nu va fi niciodată plictisitor!

About admin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *