Compania dumneavoastră este în topul acestui subiect?

Pentru a înființa o companie, fie în Brazilia, fie oriunde altundeva în lume, antreprenorul trebuie să aibă anumite atribute precum curajul, cunoștințele, atenția, grija și să fie complet înconjurat de profesioniști pregătiți. De multe ori un simplu detaliu aruncă toată munca făcută cu multă sudoare într-un loc numit eșec.

De aceea, acest articol este strategic, deoarece vom arăta aici cât de importantă un management fiscal eficient va favoriza creșterea și succesul demersului dumneavoastră.

La urma urmei, ce este managementul fiscal?

Managementul fiscal poartă deja cel mai corect sens al termenului în denumirea sa, adică a ști să gestionezi impozitele. Într-o țară precum Brazilia, unul dintre cele mai mari și mai complexe sisteme fiscale din lume, a ști să gestionezi și să administrezi toate procesele companiei care implică taxe este esențială pentru succesul afacerii.

Și este important ca antreprenorul să aibă o noțiune completă că managementul fiscal îi va cere să știe de la construcția firmei, când antreprenorul va trebui să aleagă regimul fiscal la momentul deschiderii CNPJ, până la procesele comune de cumpărare. și vânzarea de produse și servicii.

A ști să stabiliți prețul este o sarcină care necesită studiu și capacitate tehnică și presupune cunoașterea întregului proces fiscal din spatele achiziției și vânzării unui produs.

Ce regim fiscal sa aleg?

La înființarea unei companii, antreprenorul se va confrunta cu trei tipuri de regimuri fiscale, iar prima sarcină va fi să aleagă unul dintre acestea în funcție de profilul afacerii sale.

Să înțelegem puțin despre fiecare dintre aceste regimuri.

Simplul Național

Acest regim este cel mai popular și folosit de microantreprenori. Marele sau diferential este posibilitatea achitarii intr-o singura factura a principalelor impozite si contributii existente in tara. Marele său avantaj este tocmai acesta, acela de a simplifica calculul sumelor datorate și de a elimina o serie de alte obligații pur accesorii.

Ce trebuie să am pentru a mă înscrie la Simples?

Printre principalele cerințe pentru a vă alătura Simples, evidențiem două:

Compania trebuie să aibă un venit brut de până la 4,8 milioane de reale pe an;

Societatea nu poate avea datorii la Uniune sau la INSS.

Există, de asemenea, o serie de impedimente atunci când vă alăturați Simples Nacional, cum ar fi:

– Unul dintre parteneri participă la o altă companie care utilizează Simples (facturarea celor doi împreună depășește 4,8 milioane BRL);

– Societatea va deține o participație la o altă societate;

– Partener al companiei domiciliat în străinătate;

– Societatea va avea sucursală, sucursală sau va fi reprezentată cu sediul în străinătate;

– Compania va fi o cooperativă.

Ce taxe se plătesc în Simples nacional?

 • Impozitul pe profit (IRPJ)
 • Institutul National de Securitate Sociala (INSS)
 • Programul Național de Integrare (PIS)
 • Contribuția socială pe venit net (CSLL)
 • Contribuția la finanțarea asigurărilor sociale (COFINS)
 • Taxa pe circulația bunurilor și serviciilor (ICMS)
 • Taxa pe Circulația Serviciilor de orice Natură (ISS)
 • Taxa pe Produsele Industrializate (IPI)

Profitul Asumat

Din momentul în care o companie nu se mai încadrează în Simples Nacional, adică veniturile sale brute, de exemplu, depășesc 4,8 milioane anual, o opțiune care se dovedește viabilă este așa-zisul profit presupus.

Cum se calculează?

Sistemul implicat în acest regim este utilizat pentru a prezuma profitul persoanei juridice (societate) din venitul său brut și alte venituri supuse impozitării. Adică pentru că nu este profitul contabil real sau existent, ci o simplă aproximare fiscală, se numește Profit Presumat.

Compania va putea alege acest regim fiscal atâta timp cât veniturile sale nu depășesc 78 de milioane de reale pe an.

Și când depășești, ce opțiune mai rămâne?

profitul real

În regimul de venit impozabil, impozitele sunt calculate pe baza rezultatelor contabile ale companiei. Este cel mai complex regim și este obligatoriu pentru:

 • Institutii bancare;
 • Societăți de credit, finanțare și investiții;
 • Firme de brokeraj de obligațiuni, valori mobiliare și valutare;
 • Bănci de economii;
 • companii de leasing;
 • uniuni de credit;
 • Societăți private de asigurări și capitalizare;
 • Deschideți entități de pensii private, printre alte situații.

În regimul profitului impozabil, nu există limită pentru veniturile companiei, iar Impozitul pe Venit și Contribuția Socială se calculează pe venitul net real al operațiunii, fiecare impozit fiind colectat separat.

După alegerea schemei, alegeți metoda de cumpărare a bunurilor.

O parte importantă a managementului fiscal, procesul de achiziție de bunuri, inputuri, materii prime sau comercializare a produselor implică multe cunoștințe asupra subiectului. Acest lucru se datorează faptului că, în funcție de sistemul fiscal ales (Național Simplu, Profit Presupus sau Profit Real), cumpărarea în afara statului de origine, de exemplu, poate genera mai multe impozite decât cumpărarea în interiorul statului însuși.

vânzarea produselor

În acel moment se generează impozitul de plătit și, la scurt timp, compania trimite informațiile către departamentul fiscal pentru ca rapoartele să fie generate și sumele taxelor de încasat într-o anumită perioadă conform legislației specifice.

Apoi avem plățile de taxe, unul dintre cei mai importanți pași ai procesului, și în final, custodia documentelor (facturi, formulare de încasare, fișiere digitale trimise autorităților fiscale).

Dar de ce este importantă managementul fiscal eficient?

Acum, că am prezentat deja principalele regimuri fiscale, care sunt, de regulă, căile care vor permite fiecărei companii să se dezvolte eficient, rămâne întrebarea: de ce este atât de important managementul fiscal eficient?

Ei bine, în primul rând, s-ar putea să cheltuiți mai mulți bani decât ar trebui. Cu un sistem fiscal complex ca al nostru, cei care reușesc să-l înțeleagă pe deplin au mai multe șanse să plătească mai puține taxe și să fie în continuare la curent cu toate obligațiile fiscale ale companiei. Acest lucru se întâmplă deoarece compania plătește adesea cote de impozitare peste cele cerute.

Astfel, a plăti mai puțin nu înseamnă a nu plăti toate taxele. Chiar și pentru că este infinit de important să plătim toate taxele, pentru a evita riscul evaluărilor fiscale. Și acesta este un motiv în plus pentru o companie de a efectua un bun management fiscal.

Compania doarme cu capul limpede

Da, un management fiscal eficient va preveni concretizarea unor situatii toxice pentru o companie, precum o instiintare sau amenda pentru neplata taxelor si in acelasi timp ofera un management calm si previzibil pentru companie. Această predictibilitate a sumelor care trebuie plătite în impozite de către o companie vă va oferi posibilitatea de a planifica:

 • Plățile
 • Costurile,
 • Investițiile.

respectare a obligațiilor fiscale

Un termen foarte important în procesul de management fiscal, conformitatea fiscală constă într-o analiză foarte amănunțită a obligațiilor fiscale ale companiei pentru ultimele 60 de luni.

Ceea ce se face este o încrucișare a informațiilor contabile și fiscale, verificarea impozitelor plătite, pentru a identifica eventualele neconcordanțe în colectarea impozitelor, fie că lipsesc, surplusul sau plățile necuvenite.

Planificare fiscală da!

Acestea fiind spuse, este incontestabil că compania dumneavoastră are nevoie de o planificare fiscală eficientă, cu cunoștințe suficiente pentru a reduce impactul poverii fiscale asupra companiei.

Odată cu planificarea, există întotdeauna posibilitatea de a vedea opțiuni care au fost ascunse, cum ar fi o scutire de taxe, reducând astfel povara impozitelor asupra administrării afacerilor.

audituri preventive

Un ultim nivel de securitate în procesul de management fiscal, auditurile preventive servesc la evitarea situațiilor care ar putea afecta negativ rutina fiscală a companiei. Această acțiune ajunge să separe mai multe companii amatoare de companiile profesionale, deoarece creșterea nivelului de securitate fiscală a unei companii este simbolul suprem al grijii pentru creșterea acesteia.

În cadrul auditurilor se verifică toate activitățile din sectorul fiscal, căutând erori și astfel încercând să le corecteze imediat, evitând amenzi și pedepse.

Merită sfatul fiscal?

Da, una dintre cerințele pieței poartă în prezent numele de consultanță în management fiscal. O gestionare eficientă a fiscalității necesită inevitabil o echipă dintre cele mai calificate în domeniul fiscalității și contabilității.

A avea un sector responsabil și extrem de capabil în cadrul companiei este ideal, dar o consultanță profesională va completa deja toate golurile pe care le poate avea o companie în domeniul managementului fiscal.

Nu vă asumați riscuri și căutați un management fiscal eficient

Am observat în acest articol că managementul fiscal în cadrul unei companii parcurge întregul drum pe care îl parcurge, de la naștere, când antreprenorul trebuie să aleagă regimul fiscal, până la cumpărarea și vânzarea produselor.

Totul implică taxe, taxe, iar într-o țară cu un sistem fiscal complex precum Brazilia, înțelegerea subiectului nu este un lux, ci o obligație, care va face ca o companie să crească exponențial sau să dea faliment în timp record.

Nu subestimați o bună planificare în domeniul fiscal și găsiți o echipă calificată care să înțeleagă nevoile companiei și să o facă să crească sănătoasă.

Ți-a plăcut conținutul? Consultați blogul nostru și citiți alte postări ca acesta!

About admin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *