Ce este un loc de muncă respectuos și cum să creați unul

Respectul este o cerință pentru un mediu de lucru sănătos. Le arată angajaților că sunt apreciați pentru abilitățile lor și ca oameni. Este, de asemenea, un semn al unei organizații care funcționează înalt, deoarece respectul a fost legat de angajamentul sporit al angajaților, satisfacția în muncă și performanța.

Învață să creezi un loc de muncă respectuos

Cu toate acestea, în ciuda unui efort semnificativ de a crește gradul de conștientizare a problemelor, nu toate organizațiile înțeleg valoarea unui loc de muncă respectuos. Pentru a vă ajuta, am evidențiat tot ce trebuie să știți pentru a vă face mediul de lucru corect, echitabil și civil.

Care este definiția unui loc de muncă respectuos?

Un loc de muncă respectuos este unul în care sunt afișate integritatea și profesionalismul, iar abilitățile de comunicare și recunoaștere sunt practicate. O organizație respectuoasă promovează diversitatea, încurajează dialogul și insistă pe civilitate pentru toți angajații, indiferent de poziția lor în organigrama.

Care sunt beneficiile unui loc de muncă respectuos?

Există numeroase beneficii în promovarea unui mediu de lucru respectuos, inclusiv creșterea productivității și a performanței în rândul indivizilor și ca organizație.

Respectul crește implicarea angajaților

Într-un loc de muncă respectuos, angajații sunt mult mai implicați. Pe de altă parte, într-o organizație cu puțin sau deloc respect, există mai mult conflict, mai puțină frecvență și mai puțină productivitate.

Potrivit unui studiu Harvard Business Review pe peste 20.000 de angajați, modalitatea numărul unu de a îmbunătăți angajamentul și angajamentul față de o organizație este ca liderii să arate respect. De fapt, studiul arată că angajații care au spus că liderii lor i-au tratat cu respect au fost cu 55% mai implicați.

Nu vă înșelați, angajații implicați îmbunătățesc rezultatul final. Cercetătorii au descoperit că companiile cu cei mai implicați angajați au fost cu 22% mai profitabile. [1] decât cei cu angajați mai puțin angajați.

Respectul contribuie la satisfacția în muncă

Un loc de muncă respectuos este un factor cheie în satisfacția profesională a angajaților. Conform unui sondaj din 2014 al Societății pentru Managementul Resurselor Umane (SHRM) [2]72% dintre respondenți au apreciat ca „foarte important” tratamentul respectuos al tuturor angajaților de la toate nivelurile.

Satisfacția în muncă este un factor în reținerea angajaților. Un studiu de la Employee Benefits News [3] privind reținerea angajaților a constatat că costul mediu al pierderii unui angajat este de 33% din salariul anual. Aplicarea acestei cifre la salariul mediu anual al angajatului luminează problema cu care se confruntă angajatorii.

Potrivit Biroului de Statistică a Muncii din SUA (BLS), venitul anual mediu este de aproximativ 48.700 USD. Cu alte cuvinte, cifra de afaceri a angajaților costă aproximativ 14.600 USD de persoană. Acest lucru, desigur, nu ia în calcul directorii, care au salarii semnificativ mai mari. Se estimează că va costa angajatorii de două ori salariul anual al oficialilor de rang înalt. [4].

Respectul facilitează creativitatea

Organizațiile cu un grad ridicat de incivilitate sunt mai puțin creative decât omologii lor. Într-un experiment raportat de Harvard Business Review, participanții care au fost tratați nepoliticos de către alți subiecți au fost cu 30% mai puțin creativi decât alți oameni din studiu. Au existat și efecte suplimentare. Participanții maltratați au produs cu 25% mai puține idei, iar cele cu care au venit au fost mai puțin originale.

Respectul îmbunătățește satisfacția clienților

Satisfacția angajaților și satisfacția clienților merg mână în mână. Un sondaj a constatat că 25% dintre angajați au recunoscut că își exprimă frustrarea față de clienți.

Incivilitatea afectează și percepțiile consumatorilor. Cercetătorii au descoperit că consumatorii sunt mai puțin probabil să cumpere ceva de la o companie pe care o consideră nepoliticos. [5], indiferent dacă grosolănia este îndreptată asupra lor sau asupra angajaților. De fapt, a fi martor la incivilitate îi determină pe consumatori să generalizeze despre alți angajați și despre organizație.

Respectul reduce timpul pierdut

Gestionarea întreruperilor este costisitoare. O singură instanță poate necesita săptămâni de atenție. Un studiu a constatat că managerii și directorii din organizațiile Fortune 1.000 și-au petrecut 13% din timpul lor de lucru facilitând relațiile cu angajații și confruntându-se cu consecințele incivilității. Asta echivalează cu șapte săptămâni pe an.

Respectul crește colaborarea

Când angajații se simt lipsiți de respect, ei sunt mai puțin colaborativi. Cercetătorii au descoperit că angajații care sunt nepoliticoși au șanse de 3 ori mai puține să îi ajute pe alții. Pe de altă parte, studiile arată că civilitatea crește contribuția individuală și performanța echipei, crescând sentimentul de „siguranță psihologică”. Cu alte cuvinte, un mediu de lucru respectuos stimulează încrederea și încurajează angajații să-și asume riscuri rezonabile.

7 moduri de a crea un loc de muncă respectuos

Fiecare loc de muncă este unic, totuși există moduri universale prin care organizațiile pot stabili un loc de muncă respectuos. Am subliniat 7 dintre cele mai comune moduri de a crea un mediu de afaceri civil.

1. Definiți-vă cultura

Primul pas pentru crearea unui loc de muncă respectuos este definirea acestuia. Liderii seniori ai organizației dvs., inclusiv CEO și Chief Human Resources Officer (CHRO), trebuie să determine valorile de bază ale organizației dvs., comportamentele valoroase și nivelurile de implicare. De asemenea, ei trebuie să stabilească ceea ce nu este tolerat. Odată ce aceste aspecte organizaționale sunt identificate, liderii seniori trebuie să-și evalueze organizația pentru a identifica lacunele. Aceasta stabilește o linie de bază și ajută echipa de conducere să dezvolte un plan de acțiune.

2. Conduceți prin exemplu

Angajații își modelează comportamentul după lideri. Liderii organizației dvs. trebuie să modeleze și să încurajeze comportamentele pe care încearcă să le implementeze. Aceasta include luarea de măsuri atunci când apare o conduită incorectă.

3. Practicați diversitatea și includerea în practicile dvs. de angajare

Una dintre cele mai importante moduri prin care o organizație poate promova un mediu de lucru respectuos este prin angajarea de angajați din medii diverse. O forță de muncă diversă reprezintă, printre alte atribute, diferite grupuri de vârstă, culturi, religii, orientări uzuale, niveluri socioeconomice și niveluri de educație. Organizațiile ar trebui să ia în considerare, de asemenea, programe flexibile, care pot atrage angajații cu obligații familiale, cum ar fi copiii sau părinții mai în vârstă.

4. Pune întrebări de civilitate în procesul de angajare

Puteți contribui la menținerea unui loc de muncă civil angajând activ angajați care împărtășesc valorile organizației dvs. și angajamentul de a respecta. În timpul interviurilor, adresați întrebări comportamentale care evaluează abilitățile potențialilor angajați. De exemplu, le-ați putea cere să împărtășească un exemplu de când s-au asigurat că toate vocile dintr-o cameră au fost auzite. Sau, când au făcut tot posibilul să solicite părerea unui coleg cu care știau că nu vor fi de acord.

5. Oferă instruire

Formarea respectuoasă la locul de muncă aliniază forța de muncă în jurul comportamentelor pozitive, definind mai întâi problema și apoi descriind comportamente inacceptabile la nivel individual și organizațional. Instruirea tradițională pe această temă urmărește și prevenirea hărțuirii și discriminării.

6. Oferiți experiențe de legături pentru forța dvs. de muncă

Experiențele de legături îi ajută pe angajații să se simtă ca un grup coeziv. Ele îi ajută pe oameni să-și vadă colegii într-o altă lumină și le permit să dezvolte legături mai puternice. Acest lucru are mai multe beneficii, inclusiv colaborare și performanță. Exercițiile de team-building acoperă o gamă largă de experiențe, de la happy hours până la călătorii de o săptămână.

7. Înregistrați-vă regulat

Odată cu adăugarea de noi angajări și schimbarea priorităților de afaceri, cultura organizației dumneavoastră evoluează constant. Prin urmare, este important să vă consultați cu forța de muncă pentru a vă asigura că organizația dvs. îndeplinește propriile standarde de civilizație. O modalitate simplă de a face acest lucru este să trimiteți sondaje regulate ale angajaților, permițând forței dvs. de muncă să ofere feedback și opinii anonime despre mediul lor de lucru.

Statistici pe care trebuie să le cunoașteți despre locurile de muncă respectuoase

Pe lângă punctele prezentate mai sus, există mai multe statistici care luminează importanța stabilirii unui loc de muncă respectuos.

Potrivit Harvard Business Review:

  • 98% dintre angajați au raportat că au avut un comportament nepoliticos
  • 62% dintre angajați declară că au fost maltratați cel puțin o dată pe lună

Același articol raportează că printre lucrătorii care au fost tratați cu incivilitate:

  • 8% și-au redus în mod intenționat efortul de muncă
  • 47% au redus în mod intenționat timpul petrecut la locul de muncă
  • 38% au scăzut în mod intenționat calitatea muncii lor
  • 78% au spus că angajamentul lor față de organizație a scăzut
  • 12% dintre angajați au spus că și-au părăsit locul de muncă din cauza unui tratament nepoliticos

O altă dată surprinzătoare vine de la HR Acuity [6]. Compania a descoperit că 85% dintre angajați au spus că știu cum și unde să raporteze comportamentul inadecvat la locul de muncă și problemele de hărțuire, dar 39% au raportat că nu au încredere că problemele lor vor fi tratate corect. Mai îngrijorător, 46% au raportat că se tem de represalii.

Numărul nostru final vine de la Asociația Americană de Psihologie. Organizația estimează că stresul la locul de muncă costă economia SUA 500 de miliarde de dolari pe an. Mai mult, 550 de miliarde de zile lucrătoare sunt pierdute în fiecare an din cauza stresului la locul de muncă, 60 până la 80% din accidentele de muncă sunt din cauza stresului, iar peste 80% din vizitele la medic sunt din cauza stresului.

Importanța respectului la locul de muncă

Un loc de muncă respectuos este o necesitate pentru organizațiile de înaltă performanță. Acest lucru duce la angajați fericiți, mai sănătoși și mai puțin stresați, ceea ce la rândul său crește productivitatea și îmbunătățește rezultatul final al organizației. Prin faptul că nu promovează un mediu de muncă civilă, organizațiile riscă să rămână în urmă în mediul de afaceri de astăzi în continuă schimbare.

About admin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *