Bazele managementului agil al proiectelor

Management agil de proiect promovează optimizarea continuă a procesului. Progresista digitalizare necesită abordări și abordări noi din partea echipelor individuale și a companiilor întregi. Trebuie să reacționăm mai devreme și mai rapid la schimbări pentru a ne adapta și a face dreptate la realitățile pieței. Structurile tradiționale sunt potrivite pentru aceasta doar într-o măsură limitată. În acest articol oferim o prezentare generală a Bazele managementului agil al proiectelora lui Valori și principii precum şi cele mai importante agile metode, tehnici și Elemente.

Termenul „agilitate” poate fi găsit în toate domeniile vieții de astăzi: Management agil de proiect, a mentalitate agilăconducere agilă, negocieri agile etc. Nimic nu funcționează fără un management agil de proiect. Dar ce este asta mai exact?

The începe pentru managementul agil al proiectelor a căzut cu mulți ani în urmă în industria software-ului. A fost una adevărată revoluţie, care a fost lansat de dezvoltatorii de software din Silicon Valley. Ei doreau un mod de lucru mai productiv și mai bun, în afara silozului, în luptă, mai aproape de client.

Astăzi, metodele agile de management de proiect nu sunt folosite doar în dezvoltarea de software, ci în aproape toate domeniile și departamentele, în dezvoltarea de produse, în marketing sau în optimizarea proceselor.

Mai întâi, să aruncăm o privire la diferențe între managementul de proiect clasic și agil pentru a înțelege mai bine această revoluție. Unde este managementul agil de proiect un avantaj? Unde și când este mai bună abordarea clasică de management de proiect?

Managementul clasic de proiect se mișcă de sus în jos, ca a cascadă. Următoarea secvență este un exemplu tipic de management de proiect clasic:

Managementul agil de proiect vs. managementul clasic de proiect

Deci, există diferențe mari între cele două modele în ceea ce privește modul de gestionare a unui proiect.

O diferență cheie între cele două abordări constă în modul în care echipele se înțeleg reciproc și sarcinile lor. În managementul agil al proiectelor, aceștia funcționează Echipele sunt independente și responsabile. Ierarhiile tradiționale, în special modul ierarhic de gândire, nu se aplică. Prin urmare, este evident că ne confruntăm cu marea provocare de a pune la încercare organizarea tradițională a echipei și abordarea clasică de management.
Acum devine clar de ce abordarea agilă a fost inițial numită revoluție. De fapt, managementul agil al proiectelor necesită unul complet nou mod de gândire În acest context mai vorbim de „valori agile’ și ‘principii agile’.

Dezvoltarea metodei a fost declanșată de probleme masive în procesul de dezvoltare a software-ului. Deși dezvoltatorii și-au terminat în cele din urmă produsul, de multe ori acesta nu a îndeplinit deloc așteptările dezvoltatorului Clienți. Până la urmă, luni sau chiar ani de muncă au fost practic fără valoare. Dezvoltatorii au insistat ca totul să fie implementat așa cum este descris și convenit în specificațiile funcționale și cerințele extinse. Dar la ce folosește dacă Soluţie nu a functionat? Dar dacă setul inițial de cerințe ar fi fost depășit de mult de realitate?
Dezvoltatorii de software au înțeles că trebuie să-și abordeze proiectele diferit. Unii dintre cei mai capabili dintre ei au dezvoltat „Manifestul Agile”.

Astăzi, pentru a arăta că „Manifestul Agile” este aplicabil în multe domenii, termenul „software de lucru” a fost înlocuit cu „solutii de lucru‘ înlocuit. Acesta este ceea ce face din „Manifestul Agile” fundamentul multor procese de lucru agile de astăzi.

Toate acestea sună destul de simplu, dar au consecințe de amploare. O vedem ca pe o invitație de a ieși din drumurile bătute. Nu mai este suficient să facem lucrurile așa cum le-am făcut noi întotdeauna. In plus nevoile clientului acum o importanță mult mai centrală. Mai presus de toate, schimbările mereu prezente ale planurilor nu sunt văzute ca o întrerupere, ci mai degrabă ca o normă.

Apropo, valorile agile care au fost „lansate” în Snowbird nu sunt nici legi, nici reguli. Acest lucru se exprimă foarte bine în formularea aleasă de fondatori pentru a fi relativ conștienți. Formularea spune: „Individui și interacțiuni prin procese și instrumente”. Nu scrie: „Individii și interacțiunile contează. Procesele și instrumentele nu contează.” Avem unul Cadru de făcut – cu alte cuvinte: bariere de blocare sau mai bine zis principii directoare, obișnuia să țină cursul.

Cel mai bine este să priviți din nou „Manifestul Agile” cu aceste cunoștințe de bază. Luați în considerare valorile individuale ca repere pentru acțiunile tale, nu ca o listă de lucruri de făcut și de ce nu trebuie. Gândiți-vă la utilizarea unui astfel de cadru în domeniile în care lucrați.

principii agile’ au fost publicate împreună cu „Manifestul Agile” în timpul legendarei întâlniri din Snowbird în Munții Stâncoși. Vorbim despre douăsprezece principiipe care le vom examina mai detaliat aici:


 1. Prioritatea noastră principală este aceea satisfactia clientului prin livrarea la timp și continuă a soluțiilor valoroase.

 2. salută cerințe în schimbare, de asemenea târziu în dezvoltare. Procesele agile fac modificările utilizabile pentru avantajul competitiv al clientului.

 3. Livrăm soluții de lucru în mod frecvent, de la câteva săptămâni până la câteva luni, acolo unde suntem perioade mai scurte da preferinta.

 4. experți în domeniu și dezvoltatori trebuie să lucrăm împreună zilnic pe tot parcursul proiectului.

 5. proiecte din jur oameni motivați construi în jur. Oferă-le mediul și sprijinul de care au nevoie și ai încredere în ei pentru a-și îndeplini treaba.

 6. Aceasta este cea mai eficientă și eficientă metodă de a transmite informații către și în cadrul unei echipe de dezvoltare conversație personală.

 7. Soluții de lucru sunt cea mai importantă măsură a progresului.

 8. Procesele agile promovează asta Dezvoltare durabilă. Clienții, dezvoltatorii și utilizatorii ar trebui să poată menține un ritm constant la nesfârșit.

 9. Atentie continua pentru excelenta tehnica și design bun crește agilitatea.

 10. simplitate – arta de a maximiza cantitatea de muncă neexecută – este esențială.

 11. Cele mai bune arhitecturi, cerințe și design-uri provin din echipe auto-organizate.

 12. În intervale regulate echipa se gândește cum să devină mai eficientă, apoi își reglează și își ajustează comportamentul în consecință.


Aceste valori și principii nu sunt stabilite în piatră. Mai degrabă sunt instrucțiuniunde vă puteți dezvolta și formula propria companie și valorile echipei.

Este clar că în managementul agil de proiect trebuie să privim fluxurile de lucru și procesele familiare dintr-un unghi sau perspectivă diferită.
Când vine vorba de implementare, vin tehnici agile in joc.

scrum

scrum este un cadru din domeniul managementului agil al proiectelor. Se remarcă Repetare, mic de statura cicluri de feedback și unul clar repartizarea rolurilor in echipa. Ideea poate fi explicată în câteva cuvinte: less is more. Scrum ajută echipele să finalizeze sarcinile în mai puțin timp și cu mai puțin efort pentru a lucra mai eficient pe termen lung. Unul dintre obiectivele este de a eficientiza, simplifica și îmbunătăți activitatea de proiect. Cum funcționează, ce Proprietarul produsului si maestru de scrum face și ce rol dezvoltator jucați, veți învăța în această prezentare generală a Scrum.

Kanban

Kanban vă ajută să faceți procesele de lucru mai rapide și mai eficiente. pe unu Placă Kanban puteți vizualiza toate fluxurile de lucru și puteți împărți proiectul în subsarcini. În acest E⁠-⁠Learning despre metoda Kanban, veți afla de ce vă puteți atinge obiectivul mai rapid și mai eficient și alte informații esențiale despre originea și domeniile de aplicare ale metodei.

O mentalitate agilă

A mentalitate agilă poate fi găsit și în companiile tradiționale de astăzi. Agilitatea necesită mai mult decât simpla lucru prin listele de sarcini. În acest articol despre mentalitatea agilă, puteți afla exact despre ce este vorba, ce probleme rezolvă colaborarea agilă și unde se încadrează.

gândirea de design

gândirea de design este o abordare a rezolvării problemelor și a dezvoltării de idei noi. În cele din urmă, este vorba despre găsirea de idei care pot fi folosite pentru a rezolva în mod creativ probleme și provocări, sau pentru a dezvolta strategii inovatoare sau produse noi sau pentru a deschide noi zone de afaceri. Aflați mai multe despre inovație prin design thinking aici.

Vrei să te aventurezi în managementul agil de proiect? Vă sprijinim cu plăcere. Universitatea Pink ofera pe cel potrivit instruire digitală pentru a lor personal – de asemenea, adaptate individual nevoilor dumneavoastră!

Acestea sunt obiectivele de învățare ale e⁠-⁠learning-ului despre managementul agil al proiectelor în practică:

 • Înțelegeți elementele de bază și avantajele managementului agil al proiectelor

 • Definiți-vă propriile valori și principii pentru abordarea agilă

 • să înțeleagă procesul tipic în managementul agil al proiectelor și să îl aplice în general

 • Cunoașteți posibilele utilizări ale managementului agil de proiect

About admin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *