5 strategii pentru un proces de integrare eficient

„Jergonul managementului”la imbarcare și strategiile sale” a apărut pe scena afacerilor la mijlocul anilor 1970 și, chiar și astăzi, rămân parte din arsenalul de strategii care fac o organizație de succes.

Google, Linkedin, Facebook Este măr sunt exemple de companii mari care folosesc Procesul de la imbarcare pentru a-ți primi noilor angajați.

Și de ce investesc organizațiile menționate mai sus la imbarcare? Pentru înțelegerea beneficiilor aplicării metodei și a importanței primirii și încântării angajatului în prima zi de muncă.

Ce este onboarding-ul?

Într-un mod simplu și direct, înseamnă procesul de integrare a unui nou angajat. Adică toate strategiile aplicate pentru încorporarea angajatului nou angajat în activitățile de zi cu zi ale companiei.

Procesul de integrare este responsabil pentru spargerea gheții dintre angajat și noul mediu de lucru, transformând temerile angajatului în sentimente de încredere și bunăstare.

Este necesar ca profesionistul nou sosit să fie integrat într-un mod complet pentru ca acesta să devină, de fapt, un colaborator al afacerii.

În caz contrar, relația companie-angajat va avea doar două căi:

  • Încălcarea contractului, cauzată de plecarea salariatului nou încorporat.
  • Permanența unui angajat nemotivat.

Suntem siguri că acesta nu este scopul tău atunci când angajezi un nou angajat, nu? Prin urmare, dacă niciuna dintre alternativele de mai sus nu vi se pare acceptabilă, este timpul să puneți la imbarcare In practica. Până la urmă, ei sunt cei care vor evita pagubele cauzate de opțiunile prezentate.

Consultați exemple de strategii la imbarcare pentru ca tu să aplici în primele zile ale noului membru în organizația ta:

1. Utilizați procesul de îmbarcare în prima zi a noului angajat

Nu există un moment mai bun pentru a începe să puneți procesul de la imbarcare în practică decât în ​​prima zi de muncă a noului angajat. Pentru că tocmai în acest moment așteptările noului membru sunt mari și trebuie luate în considerare cu atenție.

Prin urmare, primul contact al angajatului cu firma trebuie să fie planificat și perfect executat. Amintiți-vă: nu doriți ca noua dvs. investiție să vă părăsească compania – în prima zi de muncă – frustrată.

2. Selectați un mentor care să-l însoțească pe noul angajat

După cum am menționat în primul subiect, noul profesionist este și el o investiție. Prin urmare, prima impresie contează și trebuie luată în serios.

În caz contrar, costurile de angajare și, la scurt timp după aceea, concedierea nu vor compensa capitalul investit. Prin urmare, pentru a răspunde așteptărilor, menționate și mai sus, o strategie bună este să selectați un mentor care să vă însoțească în primele zile în organizație.

Pentru aceasta urmarire incredintati un membru HR sau chiar un angajat care poarta camasa companiei si motiveaza profesionistul din acest motiv.

3. Elaborați un mic manual pentru angajat

Creați material didactic cu sarcinile pe care trebuie să le îndeplinească antreprenorul în prima zi de lucru. În acest fel, colaboratorul nu se va simți inconfortabil pentru că nu știe de unde să înceapă.

De asemenea, introduceți sfaturi utile despre organizație, sectoare și colaboratori. Astfel, va putea să se familiarizeze cu funcționarea noului loc de muncă și va putea intra mai ușor în modul productiv.

4. Prezentați cultura organizațională a companiei

Odată cu manualul, furnizați material care să prezinte angajatul în cultura organizațională a companiei. Trebuie incluse și misiunea, valorile, scopurile și obiectivele, pe lângă beneficiile pe care compania le oferă cultural angajaților săi.

In acest fel, inca de la inceput, angajatul se adapteaza si se modeleaza in functie de cultura organizationala a institutiei. Acest material ar putea fi, de exemplu, o broșură sau un videoclip.

O idee interesantă ar fi să puneți la dispoziție manualul și materialul care vă va prezenta cultura organizațională, alături de un suvenir de bun venit, precum o cană cu sigla companiei.

5. Prezentați noul venit tuturor angajaților

În cele din urmă, faceți cunoștință cu noul venit tuturor angajaților companiei, deoarece atât noul membru, cât și echipa au nevoie de acest moment, la urma urmei, ei vor trebui să lucreze împreună zilnic.

Prezintă, inclusiv, directorii companiei tale. Făcând acest lucru, organizația demonstrează că îi pasă de angajat și că există respect reciproc între toți.

Cine știe, s-ar putea să fii tu însuți mediatorul acestei prezentări? Cu siguranță, noul tău angajat se va simți important, așa cum este, de fapt.

Exemple de strategii de onboarding de la companii mari

1. Netflix

În prezent, cel Netflix este compania a streaming Cea mai faimoasă din lume, platforma are peste 154 de milioane de membri, răspândiți în peste 190 de țări.

Platforma de film și seriale înțelege visul noilor angajați într-un mod diferit. Compania nu crede că petrecerile gratuite, pizza și sushi reprezintă o strategie bună pentru a primi noi membri și, în consecință, a-i păstra.

A Netflix stimulează entuziasmul noului angajat pentru noul loc de muncă și oferă oportunitatea de a stabili obiective ambițioase în prima zi de lucru, permițând membrilor să realizeze imediat că pot realiza lucruri grozave în cadrul companiei.

2. Twitter

Reteaua sociala stare de nervozitate este alcătuită din peste cinci mii de angajați care își oferă serviciile în 35 de birouri din întreaga lume.

Pentru a-și primi noilor angajați, compania a creat un la imbarcare numit „Da la birou” care, literalmente, înseamnă „da la masă”. Adică din momentul în care angajatul spune „da” ofertei de muncă, începe primirea, trecând la „birou” noului membru.

Înainte ca noul membru al echipei să se așeze la noul său birou, el primește adresa sa de e-mail, un tricou și o sticlă de vin. În prima zi, angajatul ia și micul dejun cu CEO-ul și, pentru a finaliza experiența, ia a tur pentru companie.

3. Linkedin

compania deja Linkedinrețeaua de socializare a profesioniștilor, întâmpină novice cu a trusa scrisoare de bun venit, compusă din articole specifice – în general în funcție de personalitatea și poziția noului membru – și o copie a cărții „Începe cu tine”, scrisă de fondator Reid Hoffman.

În plus, biroul angajatului nou integrat îl așteaptă pe membrul plin de carduri și bannere cu fraza „Ești [In]”, care înseamnă „Ești în”, un joc de cuvinte care se referă la sigla companiei.

Știm că acum ești uluitor, nu-i așa? Și, înainte să întrebați, aceste strategii simple fac de fapt parte din procesul de la imbarcare.

Strategiile prezentate sunt folosite pentru un proces de integrare eficient și au un impact direct asupra permanenței pe termen lung a noului angajat. Așa că adună – acum! – managementul personalului companiei tale și întocmește un plan pentru a pune în practică strategiile menționate anterior.

About admin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *