3 abilități de conducere indispensabile pentru conducerea echipelor de la distanță

Dacă echipa ta petrece mai mult timp în întâlniri online, dar se simte mai izolată și mai puțin productivă, nu ești singur. Liderii au nevoie de noi abilități – și extensii ale celor vechi – pentru a conduce eficient echipele de la distanță.

Adunarea echipelor când suntem despărțiți

În timp ce cea mai mare parte a muncii de astăzi este colaborativă și tot mai multe echipe lucrează de la distanță, majoritatea indivizilor și echipelor nu au un manual mare pentru colaborarea la distanță. Când ne vedem doar pe un ecran de computer, avem tendința de a ne simți izolați. Liderii se luptă adesea să creeze o comunitate pentru forța lor de muncă de la distanță. Dacă conduceți o echipă de la distanță, prioritatea principală ar trebui să fie promovarea comunicării și colaborării sănătoase și productive într-un mediu online. Concentrarea asupra acestor 3 competențe vă va duce un drum lung către rezultate de succes și dinamica echipei.

1. Construiți siguranța psihologică pentru performanța maximă a echipei

Cercetările în mediul academic și în afaceri au arătat în mod repetat că modul în care membrii echipei se tratează reciproc este crucial pentru performanța înaltă a echipei. [1]precum și parametri critici, cum ar fi satisfacția angajaților, bunăstarea și reținerea.

Dinamica nesănătoasă a echipei poate fi determinată de frica de jenă, respingere și alte consecințe sociale negative. Frica este o motivație puternică pentru angajați să se conformeze, să fie de acord, să nu exprime dezacord sau un alt punct de vedere – să nu aducă tot ce au de oferit.

Pentru ca o echipă să poată avea conversații mai sincere, să iasă la suprafață și să rezolve problemele rapid și eficient și să întâmpine și să folosească perspective și idei mai diverse, membrii echipei trebuie să simtă siguranța psihologică. Aceasta înseamnă că se bazează unul pe celălalt pentru a arăta respect și sprijin reciproc atunci când sunt ei înșiși și sunt sinceri. Când echipele au o siguranță psihologică ridicată, membrii echipei aduc mai mult din ei înșiși și mai mult la muncă.

 • Norme de grup sănătos la fel de:
  • Verificați presupunerile (în loc să presupuneți că știți ce vrea cealaltă persoană sau ce se află în spatele cuvintelor și acțiunilor tale)
  • Comunicați în mod explicit despre tensiuni și dezacorduri, precum și despre aprecieri
  • Responsabilitate reciprocă, astfel încât toate standardele să se aplice tuturor membrilor echipei, în special ție ca lider
 • Practici de schimb de conversații
  Utilizați structura în întâlniri pentru a sprijini toți membrii echipei, având șanse egale de a vorbi.
 • Abilități de acordare și empatie
  Membrii echipei acordă atenție tonului vocii celuilalt, expresiilor și altor indicii nonverbale.

Normele sănătoase, comportamentele de schimbare și abilitățile de acordare și empatie se întăresc reciproc și pot fi îmbunătățite prin practică și feedback intenționat. Vedeți aici un exemplu de program integrat de dezvoltare a abilităților de echipă virtuală care include toate aceste elemente.

2. Facilitați întâlnirile pentru conectare și productivitate

Întâlnirile online sunt o oportunitate extrem de vizibilă și de impact pentru ca dinamica echipei să înflorească sau să eșueze. Pentru a profita la maximum de întâlnirile online necesită planificare, obiceiuri bune și abilități de facilitare. Iată câteva elemente de bază privind facilitarea care vă pot duce întâlnirile la următorul nivel în ceea ce privește conexiunea și implicarea și în ceea ce privește productivitatea:

 • inainte de munca
  Când este cazul, folosiți pre-votarea, pre-lecturile și întrebările pentru a-i determina pe oameni să se gândească sau să cerceteze din timp. Pentru un subiect nou sau pentru un subiect pe care doriți să-l abordeze membrii echipei dvs. cu ochi proaspeți, puneți-i pe gânduri înainte de a participa la întâlnire.
 • utilizați calendare
  Definiți subiecte, inclusiv obiective, intenții și timpul alocat. Publicați această agendă în invitația la întâlnire și/sau chatul de grup.

Bacsis: nu supraîncărcați programul. O întâlnire scurtă care face un lucru bine este mai utilă decât o întâlnire mai lungă care nu reușește să își îndeplinească pe deplin niciunul dintre obiectivele sale.

Bacsis: Folosiți mecanisme cum ar fi „sondajele cu degetul mare” pentru a ajusta calendarele și prioritățile după cum este necesar.

 • Concentrează-te și concentrează-te din nou
  Când introduceți un subiect, acordați atenție punând o întrebare sau reafirmând scopul și intenția. Pe măsură ce conversația continuă, redirecționați persoanele acolo unde este necesar pentru a se alinia la subiectul/scopul/intenția.

Bacsis: Folosiți mecanisme precum o „parcare” pentru a „fix” idei și întrebări în afara subiectului pe care să le revizuiți mai târziu.

 • tine timpul
  … pentru a menține conversația sau pentru a permite o partajare mai profundă din partea unor persoane cu perspectivă sau profunzime asupra unui anumit subiect. Timpul poate ajuta echipa să atingă obiectivele agendei, mai degrabă decât să piardă notarea timpului și să se blocheze într-un subiect.
 • Pune întrebări
  … pentru a clarifica, contesta, verifica ipoteze și perspective deschise. A pune întrebări bine alese și bine elaborate este unul dintre cele mai puternice instrumente pe care un facilitator le poate oferi echipei sale.
 • Dă voce celor nerostiți
  Ce nu se spune sau nu se abordează, inclusiv tensiunile și presupunerile subiacente?
 • invitați la participare
  Invitați membrii echipei care au fost mai puțin activi să contribuie.

Bacsis: Pentru cele mai bune rezultate, faceți acest lucru într-un mod care să ofere membrilor echipei mai liniștiți spațiu pentru a vorbi, fără a pune presiune asupra unui anumit individ să facă acest lucru. După întâlnire, consultați membrii echipei care au fost liniștiți recent sau care au fost liniștiți în timpul unei anumite întâlniri.

 • Reflectați și recapitulați
  … ce sa spus sau sa convenit. Acest lucru asigură înțelegerea comună, prinde lucrurile care sunt ratate sau înțelese greșit și aduce închidere sau energie reînnoită subiectului.

Abilitățile de facilitare nu sunt doar pentru realizarea lucrurilor și nu sunt doar pentru întâlniri mari. Definirea focalizării, adresarea întrebărilor, exprimarea celor nerostite, invitarea la participare și reflectarea și recapitularea ajută la construirea de conexiuni și relații la fiecare nivel, de la conversații individuale până la conducerea companiilor întregi.

 • Delegați și schimbați rolurile de facilitare
  … pentru a crește implicarea, a dezvolta abilități de echipă și a dezvolta responsabilitatea reciprocă. Echipa ta va beneficia foarte mult pe măsură ce mai mulți oameni din echipa ta își dezvoltă abilitățile de facilitare.

3. Dezvoltați fluența tehnologică

Această competență asigură că tehnologiile precum chatul video fac o punte între membrii echipei, mai degrabă decât să-i depărteze mai mult.

Dificultățile tehnice sunt o frustrare comună în întâlnirile online. Nu puteți elimina conexiunile proaste la internet, dar puteți trece rapid și fără probleme la sălile de lucru. Exersează-te până când poți folosi rapid și ușor sălile de grup, sondaje, chat și alte funcții și asigură-te că membrii echipei tale au pregătirea de care au nevoie pentru a fi confortabili.

Cu toate deficiențele sale, chatul video oferă și câteva avantaje substanțiale față de întâlnirile față în față, inclusiv:

 • chatul de grup permite membrilor echipei să posteze idei, întrebări etc. fără întrerupere verbală. Când conduceți o discuție, puneți întrebări și invitați-i pe toți să-și posteze răspunsurile în chatul de grup pentru a obține rapid toate perspectivele din sală cu vizibilitate egală.
 • sondajele anonime le permit oamenilor să răspundă la întrebări care ar putea părea prea riscante pentru a răspunde în mod deschis.
 • camerele de odihnă aduce intimitate, incluziune și productivitate grupurilor mici în contextul schimbului complet de informații de grup.
  • Abordarea unui subiect în mai multe grupuri mici este mai captivantă și permite puncte de vedere diferite să apară mai ușor decât într-o singură discuție de grup mare.
  • Oamenii se simt plini de energie atunci când termină lucrurile, iar grupurile mici sunt de obicei mai agile și mai rapide decât grupurile mari în îndeplinirea unor sarcini specifice.

About admin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *